” Ei helmiä sioille “

Mikä on, kun arvonta ei kiinnostanut?

Osuiko ja upposiko kirjoitukseni egoosi? Kävikö ylpeyden päälle vai pistikö kateuden piikki? Hyvä. Niin sen pitikin. Ei helmiä sioille ja arvonnan jälkipuinti.

Arvonta toimi samalla myös testinä, jolla testasin sinua rakas lukija. Mielipiteen ilmaiseminen ja osallistumattomuus paljastivat karusti sen, kuka oikeasti lukee kirjoitukseni loppuun.

Olisin todella toivonut kannanottoa ja mielipidettä koko Luovan valon sivuston suhteen. Ei vain mielipideilmaisua kässäblogin tai henkisen blogini osalta.

Henkisyyskin on nimittäin valtavan laaja kenttä eikä minullakaan kaikesta tietämystä ja kokemusta ole, vaikka pitkään olenkin henkistä kenttää kolunnut läpi.

Käsityöt ja askartelu on yhtälailla laaja kenttä. Se hämmästys oli suuri, kun teitä ei kiinnosta DIY, tee se itse postaukset.

Mikä ihmistä sitten kiinnostaa? Ilmeisesti kaiken maailman hömpä-pintaliito- ja sukkablogit. Niitä on ihan liikaa – jos minulta kysytään.

Ei tätä touhua itselle tehdä vaan sinulle. Sinulle rakas. Joten jos et ilmaise mielipidettäsi, niin aika vaikea mun on kokeilla kepillä jäätä, mitä kaipaatte ja mitä ette.

Teillä oli mahdollisuus ilmaista mielipiteenne ja osallistua arvontaan, mutta eipä kiinnostanut. Vain yksi rohkea uskalsi osallistua.

Palkinto matkaa siis hänelle. Onnellinen ja kiitollinen olenkin hänen puolesta, sillä se tunne, mikä minulla on… palkinto matkaa ansaitusti juuri oikean osoitteeseen. Ihanimmat onnittelut hänelle.

Asia ei yllätä minua lainkaan. Suomalainen on kateellinen. Ja, vielä aivan turhaan.

Kirjoituksieni onkin tarkoitus koskettaa sinua. Kosketus voi tapahtua sydämessäsi tai sitten ärsyyntymisenä egossasi. Kummassa tietoisuudentilassa tahdot elää?

Egossa, pelkojen keskellä? Vai rakkaudessa ja ykseydessä? Kateus ei tuohon korkeampaan yhtälöön sovi sitten laisinkaan, joten olisiko aika muuttua?

Egolle ei pidä antaa sitä mielihyvää, että sitä aletaan paapomaan ja silittelemään. Isketään suoraan sinne missä varsinainen ongelma, ajatus- ja asennevääristymä eli haitallinen uskomus on.

Helppoahan se ei välttämättä ole. Itsekin olen kevään aikana tuskaillut egon pelkojen kanssa. Minulla sentään on rohkeutta tunnustaa pelkoni, mutta miten on sinun laitasi?

Onko sinulla kylliksi pokkaa tuoda pelkosi julki ja alkaa työstämään sitä?

” Ei helmiä sioille ” löytyy raamatusta Matteuksen evankeliumista. Fraasi on tietysti vertauskuva, jota voinee tulkita miten lystää, riippuen siitä, miltä tietoisuudentasolta asiaa tarkastellaan.

Helmi = idea, neuvo, vinkki, tieto, viisaus.

Tiedätkö, pidän tuosta fraasista tosi paljon, koska se kätkee sisäänsä syvän opetuksen ja totuuden.

Mitä ” Ei helmiä sioille ” sitten voisi merkitä tämän sivuston yhteydessä?

Sitä, että…

 1.  Tuntosarvet on hyvä olla hyvin herkällä siinä, mitä sanoo ja kenelle sanoo. Useimmat eivät ole valmiita kuulemaan ensinnäkään totuutta, sillä totuuden sanominen kirpaisee. Totuus voi satuttaa. Ja ketä se satuttaa? Egomieltäsi tietenkin. 

Kaikille ei voi kertoa kaikkea. Osa ihmisistä ei ole valmiita vastaanottamaan tietoa. Ihminen ei ole valmis kasvamaan ja muuttumaan.

2.  Vinkkejä, ideoita, ohjeita tms. ei pidä jakaa sellaisille, jotka eivät ole valmiita kehittämään itseään. Eikä varsinkaan niille, jotka eivät arvosta toisen työtä. Koska et osaa arvostaa toisen työtä, et arvosta omaasikaan.

Arvokkaita kultajyviä ei pidä jakaa tahoille, jotka eivät niitä arvosta eivätkä näe niiden todellista arvoa.

Miksi siis tarjoilisin mitään – ainakaan ilmaiseksi, pelkkää hyvää hyvyyttäni? Rajat ja arvot ne ovat minullakin, siinä missä itsekunnioituskin.

Vihjasin aiemmissa kirjoituksissani tulevista muutoksista. Muutos tulee väistämättä kasvun myötä. Muutokselta kun ei voi välttyä.

Muutoksia lienee tulossa henkilökohtaiseen elämääni kuin myös sivustoani koskien.

Vaaka on heilahtamassa käsityöblogin lopettamisen kannalle. Kun tarkemmin tunnustelin asiaa sydämessäni, käsityöblogi ei resonoi sydämessäni enää niinkään, vaikka olenkin intohimoinen käsityöläinen. Sen sijaan henkinen blogi resonoi sydämeni tasolla yhä edelleen.

Luovuuteeni ei kaadu yhden tai kahden blogin lopettamiseen – eikä kakkiaisiin. Niin kauan kun minussa henki pihisee, harjoitan luovuuttani ja kasvan ihmisenä. Kukaan ei voi viedä sitä nautintoa minulta.

Muutoksia on jo tapahtunut. Olet varmasti jo huomannut, että Oivaltava tietoisuus viestit loppuivat. Tunsin, että valitettavan harva ymmärsi niiden tarkoitusta.

” Ei helmiä sioille ”. Kääntykää itse sisimpäänne ja hakekaa vastaukset sieltä. Ihan Itse.

Myös viikkoviestit loppuivat. Itse ainakin koin niiden antavan lopulta vähän eväitä henkiseen kasvuun. Ne ovat sitä kevyttä diipadapaa, joka pitää henkisen etsijän egon tyytyväisenä. Etsi, mutta älä löydä. Sehän se on egon agenda.

Ihanille enkeliviesteille on kyllä oma paikkansa ja aikansa. Jos kaipaa vaikka lohtua ja toivoa kipeän tilanteen keskellä, silloin on ihana vastaanottaa enkeleiden lohduttavaa ja rakkaudellista sanomaa.

Enkelit käärivät sinut siipiensä suojaan ja rakastavat sinua ehdoitta. Tuntuu hyvältä, että enkelit ja Jumala rakastavat sinua pyyteettömästi suuresta ja laajasta sydämestään, kun ihmiset eivät siihen aina kykene.

En sulje kokonaan pois sitä, ettenkö välillä kirjoittelisi enkelikunnan viestejä. Teen sen silloin, kun se tuntuu hyvältä. En tahdo pakottaa itseäni muottiin ja säntillisyyteen, koska tunnen sen rajoittavan liiaksi.

Onhan se myös niin, kaksi blogia kuormittaa, kun ottaa huomioon sen tosiasian, että postaustahtini oli julmettu. Tekee hyvää hidastaa tahtia.

Tulevat viikot näyttävät, mitä sivustolle lopulta tapahtuu. Rukoillaan ihmettä, niin homma jatkuisi.

Toivotan jokaiselle rohkealle ja kauniille valosielulle, sivuni lukijalle, mitä kauneinta ja valovoimaisinta pääsiäistä. Nautitaan ja ulkoillaan. Hemmotellaan itseä. Eritoten sisäistä lastamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Mielikuvituksen voima

Mikä sinulle on tärkeää? Kuvittele, jos kaikki villeimmätkin unelmasi ja toiveesi toteutuisivat. Mitä tuntisit? Mitkä näkisit ja kokisit? Mielikuvitus on mahtava työväline. Ethän aliarvioi mielikuvituksesi

Lue lisää »