Intuitiivinen maalaus – abstraktia taidetta?

Pitääkö intuitiivisen maalauksen esittää jotain? Vai, onko se abstraktia taidetta? Intuitiivinen taide, abstraktia taidetta?

Minulle intuitiivinen maalaus on enemmän abstraktia. Mun työt harvoin esittävät mitään. Joskus ne voi esittää jotain tai sitten ei. En osaa maalta ihmistä enkä eläimiäkään.

Taide sivulta voit kurkata mitä olen aiemmin maalannut. Huomaatko, tyyli on ihan erilainen.

Kaivoin jälleen maalausvälineet esille. Alustavasti aikeissani oli käsitellä kuolemanpelkoa maalauksen avulla.

Meditoin ja aloin maalata. Tällainen tuli. Olisi voinut olettaa, että taulusta tulee mustanpuhuva silloin, kun kuolema on aiheena.

On myös todettava, että kyllä intuitiivinen maalaus on hyvä keino käsitellä ikävämpiä ihmiselämän asioita. Olo tuntui heti vapautuneemmalta. Se, sainko kaikkea pelkoa pois, on kuulosteltava. Jos vielä jotain jäi, aina voi maalauta uuden taulun.

Vähänkö olin taas voipunut maalauksen jälkeen. Ja, tiedätkö mitä?

Maalasin tämän vaaka-asennossa valmiiksi. Sitten pyöräytin maalausta joka suuntaan ja totesin, että tämähän toimii myös pystyasennossa.

On se jännää, mitä kaikkea näistä voi löytää. Jälleen mielenkiintoista symboliikkaa, hahmoja ja geometrisia kuvioita. Ja symboliikkaa muuttuu, kun maalauksen asentoa vaihtaa.

Haasteellista tietysti on se, että osaa maalaamisen lopettaa ajoissa. Koska työ on ns. valmis.

Työhön on hyvä ottaa etäisyyttä, tutkia ja fiilistellä energiaa ja kuulostella intuitiota, tarvitseeko työ vielä jotain

Glitterit eivät päivänvalossa juurikaan näy. On mentävä lähelle katsomaan. Otin kuvan illansuussa, kun oli jo hämyisempää. Näkyy säihke ja kimallus pikkaisen paremmin.

Maalauksella ei vielä ole nimeä. Se tulee, jos ja kun on tullakseen.

Nyt kun olen katsonut maalausta useamman päivän sekä pysty- että vaaka-asennossa, taidan kallistua vaaka-asennon kannalle.

Mitä sanot? Kummin olisi hyvä? Pysty- ja vaaka-asennossa?

Lue myös intuitiivista maalausta postaukseni.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Luovuus asuu feminiinisyydessä

Kun rakkaus testaa – vastaammeko siihen rakkaudella?

Miksi emme saa unelmiamme toteutettua?

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Saippuaa ihan itse

Nyt on tämäkin päivä nähty. Piti hurahtaman saippuan valmistukseen. Saippuaa ihan itse. Siinä ei pari kiloa saippuamassaa kauaa kalahtanut, kun innostuneena totesin, että tämähän on

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makramee solmeiltu seinävaate

Vihdoinkin uusin makramee solmeiltu seinävaatteemme on valmistunut. Annoimme hänelle nimeksi Lara. Hieman otti aikaa valmistuakseen kaiken muun tohinan keskellä. Muotokieleen olemme tyytyväisiä. Mitä sinulle tulee

Lue lisää »