Intuitiivinen maalaus – abstraktia taidetta?

Pitääkö intuitiivisen maalauksen esittää jotain? Vai, onko se abstraktia taidetta? Intuitiivinen taide, abstraktia taidetta?

Minulle intuitiivinen maalaus on enemmän abstraktia. Mun työt harvoin esittävät mitään. Joskus ne voi esittää jotain tai sitten ei. En osaa maalta ihmistä enkä eläimiäkään.

Taide sivulta voit kurkata mitä olen aiemmin maalannut. Huomaatko, tyyli on ihan erilainen.

Kaivoin jälleen maalausvälineet esille. Alustavasti aikeissani oli käsitellä kuolemanpelkoa maalauksen avulla.

Meditoin ja aloin maalata. Tällainen tuli. Olisi voinut olettaa, että taulusta tulee mustanpuhuva silloin, kun kuolema on aiheena.

On myös todettava, että kyllä intuitiivinen maalaus on hyvä keino käsitellä ikävämpiä ihmiselämän asioita. Olo tuntui heti vapautuneemmalta. Se, sainko kaikkea pelkoa pois, on kuulosteltava. Jos vielä jotain jäi, aina voi maalauta uuden taulun.

Vähänkö olin taas voipunut maalauksen jälkeen. Ja, tiedätkö mitä?

Maalasin tämän vaaka-asennossa valmiiksi. Sitten pyöräytin maalausta joka suuntaan ja totesin, että tämähän toimii myös pystyasennossa.

On se jännää, mitä kaikkea näistä voi löytää. Jälleen mielenkiintoista symboliikkaa, hahmoja ja geometrisia kuvioita. Ja symboliikkaa muuttuu, kun maalauksen asentoa vaihtaa.

Haasteellista tietysti on se, että osaa maalaamisen lopettaa ajoissa. Koska työ on ns. valmis.

Työhön on hyvä ottaa etäisyyttä, tutkia ja fiilistellä energiaa ja kuulostella intuitiota, tarvitseeko työ vielä jotain

Glitterit eivät päivänvalossa juurikaan näy. On mentävä lähelle katsomaan. Otin kuvan illansuussa, kun oli jo hämyisempää. Näkyy säihke ja kimallus pikkaisen paremmin.

Maalauksella ei vielä ole nimeä. Se tulee, jos ja kun on tullakseen.

Nyt kun olen katsonut maalausta useamman päivän sekä pysty- että vaaka-asennossa, taidan kallistua vaaka-asennon kannalle.

Mitä sanot? Kummin olisi hyvä? Pysty- ja vaaka-asennossa?

Lue myös intuitiivista maalausta postaukseni.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Luovuus asuu feminiinisyydessä

Kun rakkaus testaa – vastaammeko siihen rakkaudella?

Miksi emme saa unelmiamme toteutettua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Luota unelmiisi

Jälleen yksisarviset tulevat muistuttamaan meitä unelmien tärkeydestä. Se, mitä yksisarvisista tiedän, niin he auttavat meitä toteuttamaan hyvinkin suuria unelmia. Siinä yksisarviset ovatkin mahtavia auttajia. He

Lue lisää »
Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 51

Aina on niitä, jotka matkivat muita ja heidän tekemisiään. He kuitenkin unohtavat erään tärkeän asian, nimittäin sen, että  työ ei silloin ole 100 % sinun.

Lue lisää »