Kehonne on luotu liikkumaan

Yksisarvisten viesti kehottaa meitä kääntämään katseemme kehoomme ja liikkumaan.

Meidän ihmisten arki on monesti kiireistä eikä aina ole aikaa huomioida riittävästi kehomme tarpeita ja niitä hiuksen hienoja viestejä mitä kehomme meille lakkaamatta viestittää jokaisena hetkenä.

Hetki omaa aikaa on tarpeen, mikäli tahdomme päästä syvempää ymmärrykseen oman sisäisen itsemme ja kehomme kanssa. Kaiken aherruksen keskellä meidän tulee järjestää aikaa itsellemme, jotta voimme kuunnella kehoamme ja sitä mitä meille oikeastaan kuuluu. Yksisarviset, olkaapa hyvät:

Kiinnittäkää huomionne kehoonne. Kehonne on luotu liikkumaan.

Ihmiskeho on uskomaton koneisto. Kehonne on vähän kuin kulkuvälineenne tässä elämässänne, siksi kehotamme teitä suuntaamaan katseenne kehoonne.

Kehonne kaipaa huomiotanne ja huolenpitoanne. Oletteko muistaneet pysähtyä kuulostelemaan kehonne viestejä? Mitä kehonne haluaa teille kertoa?

Kehonne on luotu liikkumaan. On tärkeää, että muistatte liikkua päivittäin. Löytäkää itsellenne sopivimmat ja toimivimmat liikuntamuodot. Siinä missä yksi pitää samoilusta luonnonhelmassa, saattaa toinen kaivata huomattavasti fyysisempää kehonsa liikuttamista.

Tanssi, kävele, juokse, hiihdä, ui, mitä vain, mikä sinusta tuntuu hyvältä. Liikkuessanne kehosi lihakset rentoutuvat ja ylimääräiset jännitteet pääsevät vapautumaan. Mielenne kevenee. Liikkumisenilo lisää energiaanne ja onnentunnettanne. Energinen keho tuo teille iloa ja onnellisuutta.

Voitte kiinnittää kehonne hyvinvointiin huomiota myös ruokaillessanne ja muiden rentouttavien hyvinvointia tukevien asioiden avulla. Milloin viimeksi olette hyväilleet kehoanne?

Olisiko nyt hemmotteleva kylpyhetki paikallaan? Tai miten olisi ihoanne hellivä hetki aromaattisten öljyjen ravitessa ihoanne kauneushoitolassa?

Teidän on tärkeä oppia lukemaan kehonne viestejä. Kehonne on viisas. Kuunnelkaa ja huomioikaa kehonne tarpeet, näin saatte arvokasta tietoa kehonne tilasta ja hyvinvoinnista.

Työ on toki tärkeää, mutta se ei saa olla koko elämänne. Jatkuva työnteko, oli se kuinka mukavaa tahansa, on pitkällä aikavälillä hyvinvointinne ja terveytenne kannalta haitallista. Silloin stressitasonne nousevat ja unettomuus lisääntyy. Näillä kehonne yrittää ilmoittaa teille hälytystilasta. Opetelkaa tunnistamaan oireet jo alkuvaiheessa niin vältytte monelta haasteelta.

Työn tuottavuus ja hektisyys eivät ole aina hyvästä, jos omat tarpeet ja rajat unohdetaan. Jokaisella teillä on omat jaksamisen rajanne ja stressin sietokykynne. Toinen kestää kuormittavuutta enemmän, siinä missä toinen uupuu helposti.

Tunnista itsesi ja jaksamisesi rajat.  Tiedosta missä rajasi menevät, ala kunnioittamaan niitä ja pidä niistä kiinni. Sinä itse olet se henkilö, joka päättää mikä sinulle on parasta. Olet oman elämäsi ja kehosi paras asiantuntija. Kukaan toinen ei voi sitä sinua paremmin tietää.

Suokaa itsellenne rauhaa ja lepoa. Huomioikaa kehonne tarpeet antamalle kehollenne levonhetkiä. Säännöllinen liikunta tekee teille hyvää. Kehonne nauttii siitä. Muistakaa myös syödä terveellisesti ja nukkua riittävästi.

Toivotamme teille ihania itsetutkistelun hetkiä kehonne parissa. Tarttukaa toimeen ja sallikaa kehoillenne parasta mahdollista. Hemmotelkaa kehoanne. Nauttikaa.

Yksisarviset

Korttipakka: Doreen Virtue: Magical unicorns. Kortti: Exercise: Run, walk, swim or otherwise move your body. This will give you more energy and happiness.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Kultaiset jalanjäljet

Olemme matkalla kultaiseen aikaan. Jätämme kultaisia jalanjälkiä. Olemuksemme säteilee valoa, joka koskettaa ja avaa. Herättelee. Valo ravistelee nukkuvat hereille. Ravistelu on hyväksi. Unihiekat silmiltä on

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makrameekuusi tasseleilla

Menin ja ulkoilutin kuusta. Olen ennättänyt kässäilemään vain vähän – tämän makrameekuusen verran. Makrameekuusi tasseleilla. Onneksi ajastuksessa materiaalia on ollut sen verran, että blogi on

Lue lisää »