Kohti näkyväksi tulemista

Tänään kirjoitan sinulle näkyväksi tulemisesta. Elämässä on pitkälti kyse siitä, kuinka onnistuneesti tulemme nähdyiksi, kuulluiksi ja hyväksytyiksi juuri sellaisena kuin olemme.

Ei siis mikään pikku juttu. Kohti näkyväksi tulemista, on matka ja kasvun paikka.

Olet varmasti huomannut, miten sinuun yritetään vaikuttaa ulkopuolelta. Mitä sinun tulisi olla, mitä tehdä ja mitä ajatella. Kuunteletko heitä vai sivuutatko kaiken?

Ohita kaikki ulkoa tuleva.

Myös Luova valo ilmentää sitä mitä olen ja teen, nähdyksi ja kuulluksi tulemisen matkaa. Olla näkyvä – omana itsenä. Hassuna. Hullunkurisena. Leikkivänä taivaanrannan maalarina.  Oikukkaana. Naisesta on moneksi.

Uskoa ja luottamusta kysytään, kun huomaat olevasi asiasi kanssa yksin. Jatkatko silloinkin seisomista äänitorvena valossasi ja voimassasi?

Vai luovutatko ja luikit takaisin kaappiin, josta juuri kompuroiden tempaisit itsesi ulos?

Käytän tämän päiväisen aiheen käsittelyssä esimerkkiä.

Aloitetaan vaikka siitä, että yks jos toinen nykypäivänä pitää blogia enemmän taikka vähemmän innostuneesti. Se, mitä teet blogissasi, on monella tavalla sinua kasvattavaa.

Ensinnäkin tulet esille…

 • Omana itsenäsi
 • Omalla äänelläsi
 • Arvoillasi
 • Näkemyksilläsi
 • Osaamisellasi
 • Viisaudellasi

 

Se on melkoisen huikea juttu kasvusi kannalta.

Valitettavan paljon näkee vielä blogeja, joiden kirjoittaja ei ole näkyvillä. Tupsahdat sivulle ja yrität etsiä kirjoittajasta jotain. Et löydä kuvaa, et nimeä, et mitään.

Löydät blogisivun, joka on kyllä olemassa, mutta kasvot puuttuvat. Aivan kuin kirjoittaja olisi työntänyt päänsä pensaaseen, piiloutunut ja tehnyt itsestään näkymättömän.

Anna kun kerron sinulle…

 

Miksi tällainen toiminta ei ole suotavaa?

 • Piiloudut näkymättömyysviittaan
 • Et uskalla laittaa kasvojasi ja nimeäsi esille
 • Piiloudut sievän enkelikuvan tai kissakuvan taakse
 • Käytät nimimerkkiä tai pelkkää etunimeä
 • Piiloudut anonyymiyden taakse

 

Anonyymiuden takana istuu pelokas ja epävarma ihminen, joka on rakentanut ympärilleen virheellisen suojan ja turvallisuudentunteen. Rakas, toiminnallasi pienennät itsesi. Teet itsestäsi näkymättömän.

 • Et salli itsesi loistaa.
 • Et usko itseesi.
 • Vähättelet ja mitätöit osaamistasi tai itseäsi.
 • Pelkäät ihmisten reaktioita

 

Pelkäät olla esillä nimelläsi ja kuvallasi, koska et tiedä ( etkä voikaan tietää ), miten muut ihmiset suhtautuvat sinuun ja tekemisiisi.

 • Pelkäät negatiivista palautetta. Pelkäät, että sinut teilataan.
 • Et uskalla tulla kaapista ulos asiasi ja sanomasi kanssa.  

 

Niinpä piiloudut blogisi näyttämöverhojen taakse, uskaltamatta oikeasti olla esillä.

Tiedän ja ymmärrän hyvin. Näin itsekin toimin aikoinani. Piilouduin enkelikuvan taakse tai käytin nimimerkkiä.

Kyllä pelotti olla esillä omalla naamalla ja nimellä. Ego pelkää. Korkein, Itse ei.

Vaikka pelottaa, kannaltasi katsottuna on tärkeää olla esillä omilla kasvoilla ja nimellä. Mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä muut sinusta ajattelevat?

Mielipiteet ja näkemykset perustuvat vain heidän egonsa luomiin uniajatuksiin sinusta. Se ei ole totta. Se joka näkee sinut negatiivisten lasien läpi, hän näkee sinussa vain itsensä. ( Tätä hän ei tosin ole vielä oivaltanut. )

Mitä näet toisessa, on sinussa.

Tämän oivaltaminen eli tiedostaminen madaltaa kynnystä esiintyä omalla nimellä ja kuvalla. Kyse on aina egon mielipiteistä, egon tulkinnoista.

Ihminen näkee toisessa peilin, ja tuon peilin kautta hän näkee vain itsensä. Jos hän valittaa ja kitisee blogisi surkeutta tai sinua moittien, hän puhuu itsestä.

Eikö olekin helpottavaa ja vapauttavaa tiedostaa tämä?

Toivon todella, että tunnustelet asiaa, ja teet asialle jotain. Tee itsestäsi näkyvä.

Jos enkelit katsoisivat sinua, mitä he näkisivät? He näkisivät jotain häikäisevän kaunista. Valoa. Kirkkautta. Rakkautta. Suurenmoisen sielun, Hengen.

Anna valosi loistaa. Todellisuudessa olet ihan muuta kuin egomielesi pelot ja vääristynyt mielen matriisi.

 

Näkyväksi tulemisen edut, kun perustat vaikka blogin.

 • Blogi on sinun äänitorvesi.
 • Sinun äänesi, valosi ja sanomasi nousee esille. Se tulee kuuluville ja nähdyksi silloin, kun annat sille kasvosi ja nimesi.
 • Siinä on voimasi ja sinun energiasi.
 • Nimesi, valosi on kuin kosminen koodi tai allekirjoitus, joka säteilee sinusta ja resonoi osaan lukijoitasi.

 

Tästä syystä, sinun on tiedostettava heti blogisi perustamisvaiheessa, ettet voi miellyttää kaikkia. Sanomasi tuskin on suunnattu kaikille, vaan osalle lukijakuntaa. Osa porukasta on ihan liekeissä siitä mitä teet. Ja osaa, se ei voisi vähempää kiinnostaa.

Miellyttämisen tielle ei pidä lähteä. Aidompaa ja rehellisempää on olla oma itsensä. Olla lojaali Itseä kohtaan.

Joten…

ole esillä omalla nimellä ja kuvalla.

Mitään pelättävää ei oikeasti ole, koska sekin on vain egon pelottelutemppu saada sinut tutisemaan ja vapisemaan pelosta, kun hyppäät kohti tuntematonta. Et voi pitää kaikki naruja käsissäsi ja kontrolloida kaikkea.

Elämäsi helpottuu huomattavasti, kun teet sitä mitä sinun on tehtävä. Et välttämättä kykene sanoittamaan sitä, miksi teet niin kuin teet. Sisälläsi vain tiedät, että juuri näin sinun on tehtävä. Sydän toimii kompassina.

Näkyväksi tulemisesta ja kasvusta on kyse silloinkin, kun tulet kirjasi kanssa esille tai pidät näyttelyn. Tai tulet minkä tahansa luovan osaamisesi tai henkisten asioiden kanssa julkisesti esille.

Yks kaks olet esillä. Olet näkyvillä. Sinut nähdään. Se on melkoinen kasvun paikka. Teit melkoisen loikan tullaksesi näkyväksi.

Tämä voi monia pelottaa. Mutta jos tahtoo toteuttaa itseään ja tehdä sydämensä kutsumusta, suuri loikka on tarpeen tehdä ollaksesi näkyvä. Et voi pienentää itseäsi. Sinun on uskallettava tulla esille.

 

Tuletko nähdyksi? Oletko näkyvä? Ego niiden takana.

On kaksi seikkaa, jotka sinut tulee nyt tiedostaa:

 1. Alikorostunut, jolloin piilottelet itseäsi. Aliarvioit, vähennät ja pienennät itsesi. Et tuo itseäsi ja osaamistasi esille.
 2. Ylikorostunut, jolloin olet tyrkkynä. Tuot itseäsi ja erinomaisuuttasi liikaa esille kyseenalaisin menetelmin. Sinulla on jatkuva esillä olemisen tarve.

 

Molemmissa on kyse egon toimintamallista, uskomuksista, jotka eivät tee sinulle hyvää.

Siinäpä sitten tasapainoillaan kuin nuorallatanssijat konsanaan, koska ollaan riittävästi näkyvillä ja nähtyjä, ja koska menee liallisuuksiin. Egoa ja sen motiiveja on tarpeen tarkkailla molemmissa tapauksissa.

Laitan vielä loppuun muutaman kysymyksen. Syvenny rauhassa niiden äärelle ja kuuntele mitä ne kertovat sinulle sinusta;

 • Haluatko toteuttaa unelmasi? Vai, kyykitkö mieluummin pelkuruuttasi näkymättömyysviittaasi piiloutuneena?
 • Annatko sydämesi palon ohjata kohti unelmiasi? Vai, uskotko kaiken mitä muut sinusta supattavat ja siksi peräännyt aikeissasi?
 • Annatko pelkojesi lamaannuttaa sinut? Vai, nousetko omaan voimaasi, valoosi ja tulet näkyväksi itsenäsi sanomasi ja tekemiesi kanssa?

Lopuksi…

Mielipiteillä ei ole väliä. Väliä on vain sillä, mitä Olet ja mitä tahdot ilmentää sydämestäsi. Mitä tahdot sydämestäsi antaa ja jakaa?  Kuuntele Itseäsi, älä muita.

Toivon, että kirjoitukseni antoi sinulle ajattelemisen aihetta niin, että viimeistään nyt tiedostat, miksi on fiksua esiintyä aina aitona itsenä, omilla kasvoilla ja nimellä.

Nimessäsi on voimaa ja kuvasi kertoo enemmän kuin sanat.

Kohti näkyväksi tulemista – aidolla olemuksella.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Todellisuus on luultua yksinkertaisempi

Matkalla mestaruuteen

Kristallikallojen kutsu

2 Responses

 1. No olipas hyvä kirjoitus! Hihkaisin riemusta kun löysin blogisi. Oi! kuinka paljon mielenkiintoista luettavaa!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

En ole unohtanut tärkeintä

Ihanat ja rakkaat valot, henkisen blogini lukijat. En ole unohtanut tärkeintä, joka on rakkaus. En ole unohtanut teitä, vaikka täällä on ollut hiljaisempaa. Ymmärtänette, että

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makramee solmeiltu seinävaate

Vihdoinkin uusin makramee solmeiltu seinävaatteemme on valmistunut. Annoimme hänelle nimeksi Lara. Hieman otti aikaa valmistuakseen kaiken muun tohinan keskellä. Muotokieleen olemme tyytyväisiä. Mitä sinulle tulee

Lue lisää »