New age hetteikössä

Kovin usein etsimme vastauksia elämäntilanteisiimme ja ongelmiimme itsemme ulkopuolelta.

Juoksetko new age hetteikössä kurssilta toiselle vastauksia etsien?

Vastauksien hakeminen ei tuota tulosta, ellemme oivalla kääntää katsettamme sisäänpäin ja uudelleen ohjelmoida mielemme mutkia uusiksi.

Vastaukset löytyvät sisältämme.

New age hetteiköstä katseen suuntaaminen sisäänpäin on tarpeen, jotta löydämme vastaukset mihin tahansa ongelmaan tai tilanteeseen elämässämme.

Helppoa?

Kaikkea muuta.

Avaan tässä kirjoituksessa hieman myös omaa henkistä polkuani ja aatoksia siitä.

Tein aikoinani sen virheen, että hain vastauksia elämää suurempiin kysymyksiin ja oman elämäni haasteisiin itseni ulkopuolelta juoksemalla kurssilta toiselle.

Voin sanoa. Ei toiminut. Mikä meni vikaan?

No, just se, vastauksia et löydä ulkopuoleltasi, vaan sisältäsi. Kukaan ulkopuolellasi ei osaa kertoa sinulle mitä tehdä.

On käännyttävä sisäänpäin. On tehtävä suursiivous sisäisessä maailmassa.

Silti en usko, että kaikki oppi olisi turhaan mennyt. Joskus me kuljemme kiertotietä, ja opimme siitäkin.

Sain taannoin uutiskirjeen uusista koulutuksista new age genressä. Monta vaikuttavaa koulutusta ja kurssia, joista olisi voinut hyvin viehättyä.

Entinen minä olisi varmaan innosta puhkuen kiiruhtanut jo juoksujalkaa uudelle kurssille oppimaan lisää ja lisää.

Huomasin selailevani koulutustarjontaa huvittuneena enkä tarttunut yhteenkään. Ei enää. Nykyään olen tarkempi siinä, mitä valitsen. Valitsen sen, minkä tiedän oikeasti toimivan ja auttavan itseäni.

Aika monta uutiskirjettä olen lopettanut. Aina vaan, sitä samaa, uusissa kääreissä vaan. 

Olen kolunnut henkistä genreä läpi pitkään, nähnyt ja kokenut paljon tässä kentässä. Olen opiskellut kaikkien tunnetuimpien suomalaisten ” henkisten opettajien ” koulutuksissa.

Rehellisesti voin myöntää, että muutamat harha-askeleet henkisellä polulla olisin voinut jättää tekemättä. Suoraankin kun pääsisi.

Mitä jäi käteen?

Monta hienoa titteliä ja kaunista todistusta. Egolle varmasti mukavia virstanpylväitä.

Osan näistä koulutukista olisin hyvin voinut jättää tekemättä, sillä suorakin tie on olemassa – ei-dualistinen opetus, katsontakanta ja sen tuoma syvempi oivallus ja syväsukellus todelliseen luontoosi – Itseesi.

Ei-dualistisessa opetuksessa mennään suoraan asian ytimeen, siksi se on tehokasta.

Ei-dualistisella opetuksella mielen kouliminen ja uudelleen ohjelmointi ei välttämättä sovi kaikille. Ego ei hevillä tahdo luopua vääristyneistä uskomusmalleista, joilla se pitää meitä otteessaan.

Voin sanoa olevani kiitollinen siitä, että olen löytänyt järeämmän tavan egon kuplien puhkaisuun. Olen oppinut enemmän kuin yhdelläkään hienossa new age koulutuksessa.

Mitä hienompi nimi ja titteli, mitä hienommat kääreet paketissa new age henkisyydessä, sitä toden näköisempää on, että se kiinnostaa myös egoa.

Joko tai.

Olipa kääreet kauniita taikka rumia, ego keksii kääriytymiskeinot ja nykii naruja mielensä mukaan. Ollaanpa tarkkana egon metkujen kanssa.

En halua antaa sinulle epärealistista kuvaa henkisyydestä. Sitä, että se olisi yhtä onnea ja autuutta, vaaleanpunaisten pilvihattaroiden yläpuolella leijumista ja enkelipöllyissä olemista.

Ei, henkinen kasvu on myös ei -niin -mukavaa puuhaa.  Kipuilua, surua, tuskaa, kyyneleitä…  Oleellista kait on, ettei jää rypemään niihin. Antaa tunteiden ja olotilojen lipua ohitse. Kiinnittymättä. Samaistumatta. 

Ellet tahdo oppia ja sukeltaa syvään päähän henkisyydessäsi, se on sinun valintasi. Tiedän, että sinun on tehtävä omat virheesi, astuttava harhaan ja hankittava omat kokemuksesi.

Jokainen tekee oivallukset omakohtaisella kokemuksellaan. Ilman syvällisempää oivallusta ja tiedostamista oppi jatkuu.

Henkisyydessä on monta tietä, joista valita. Samalle vuorelle on monta polkua, askelta ja koetinkiveä. Meillä jokaisella on oma polku kohti samaa Lähdettä.

En sano, etteikö sinun kannattaisi tutustua new age henkisyyteen, enkeleihin ja muihin kavereihin. Voit sen tehdä, mutta kuuntele tarkkaan.

Onko se todella sitä, mitä Korkein sinussa tahtoo?

Jos on, antaa mennä.

New age maailma voi antaa paljon. Se voi myös harhauttaa ja eksyttää.

Onko meidän henkinen kasvu ja kehitys kiinni ulkoa tulevasta tiedosta, siitä, että haemme vastauksia elämäntilanteisiimme ja –haasteisiimme aina itsemme ulkopuolelta?

Vai, löytyisivätkö vastaukset sittenkin lähempää – ihan itsestä?

Onko meidän henkinen kasvu kiinni kristalleista, suitsukkeista ja muusta hilpehööristä? Edistävätkö nämä mitenkään henkistä heräämistämme?

Tärkeää on suunnata katseensa sisäänpäin. Sieltä ne vastaukset löytyvät.

Kukaan ulkopuolellasi ei ole sinua pätevämpi mestari ratkomaan asioitasi ja ongelmiasi kuin se mestari, joka on sisälläsi. Viisaus löytyy sisältäsi.

Hakea ja etsiä saat loputtomasti, etkä löydä. Meidät on nimittäin opetettu hakemaan vastauksia itsemme ulkopuolelta. Vasta kääntyminen sisäänpäin tuo valoa tunnelin päähän.

Kurssilta toiselle juoksemista voimme vähentää ja suunnata katsettamme enemmän sisäänpäin. Vastaukset löytyvät sisältämme.

Oivalluksen saaminen ja sisäistäminen saattaa kestää, tosin rahaa säästyy.

Antoisaa tutkimusmatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Some ällötystä ja verhottuja totuuksia

Kesä on akkujen lataamisen aikaa – ainakin itselläni. Ei huvita postailla, vaikka käsityökulisseissa tapahtuukin monenlaista. Some ällötystä ja verhottuja totuuksia on kytenyt pinnan alla, odottaen

Lue lisää »
Luova Valo

Aika nopeutuu

Oletko huomannut, kuinka aika on nopeutunut? Viikot sujahtavat niin vikkelään, että itse ainakin ihmettelen joka kerta sitä, että taasko se viikko vierähti. Taas on jo

Lue lisää »