Rajoittavatko uskomukset luovuuttasi?

Niin, rajoittavatko uskomukset luovuuttasi?

Rajoittaviin uskomuksiin luovuudessa törmää ihan liian usein ihmisten juttuja kuunnellessa.

Perin omituiset, hassut, rajoittuneet ajatukset ja uskomukset luovuudesta ovat sitkeästi vaikuttamassa arkisissakin keskustelutuokioissamme. Ne tulevat kuin huomaamatta ilman, että monikaan kiinnittää niihin mitään huomiota.

Nuo uskomukset ovat juurtuneet syvälle alitajuntamme syövereihin. Rajoitamme niin monin tavoin itseämme ja luovuuttamme.

Kaikilla meillä on näitä rajoittavia uskomuksia. Sellaista ihmistä ei kerta kaikkiaan ole, jolla ei niitä olisi.

 

Onko sinulla rajoittavia uskomuksia luovuudesta?

Kun ihmisiltä kysytään heidän luovuudestaan, ihmiset usein aliarvioivat ja väheksyvät taitojaan. ” Enhän minä suinkaan ole luova. ”

” Enhän minä nyt osaa.  Eihän se mitä teen, voi olla luovuutta eikä muutenkaan mitenkään tärkeää. ”  ” Tämä nyt on pientä puuhastelua, eihän tämä vielä mitään. ”              

Tämä on egomielemme vähättelevää kitinää itsestämme. Tällaista pajunköyttä se meille syöttää, jos uskomme kaiken sen.

Nämä ovat juuri niitä rajoittavista uskomuksista, esimerkkejä siitä millä tavoin rajoitamme luovuuttamme. Monen luovaa toimintaa leimaa myös turha vaatimattomuus.

Saatamme mieltää luovuuden usein harrastuneisuudeksi. Taidoksi, lahjaksi, joka on enemmän harrastus kuin työ, josta saisi kunnon palkkaa.

Tehdäksemme näitä unelmoituja asioita, saatamme potea huonommuutta. Syötämme itsellemme päivittäin näitä rajoittavia, haitallisia ajatuksia ja uskomuksia.  

Nämä hassunkuriset, rajoittuneet ja vääristyneet uskomukset asuvat alitajunnassamme. Sieltä tiedostamattoman mielemme alueella ne vaikuttavat meihin kaikessa mitä olemme ja teemme.

Tämä pätee kaikkiin muihinkin asioihin elämämme osa-alueissa, ei vain luovuuteen. Nämä uskomukset ovat haitallisia silloin, kun ne rajoittavat luovuuttamme, minäkuvaamme tai itseluottamustamme.

Meidän jokaisen on hyvä tarkastella näitä uskomuksia rehellisesti, ja tietoisesti pyrkiä muuttamaan ne myönteisiksi.

” Helpommin sanottu kuin tehty. ” Tiedän.

Tämä on asia, joka haastaa ja laittaa meidät töihin. Meidän jokaisen on sitouduttava tekemään töitä itsemme kanssa.

Alitajunnan uskomusten kanssa työskentely vie aikaa. Se on työ, joka on tehtävä, jotta saamme uskomuksemme karistettua ja käännettyä ne positiivisiksi.

Taikanappulaa minulla ei ole sinulle tarjota. Kyse on sinun uskomuksistasi. Sinun tehtäväsi on löytää ne keinot, jotka tepsivät sinuun.

Itse harjoitan ja hiljennän mieltäni meditaatiolla ja muilla henkisillä harjoituksilla. Käytän myös ei dualistisia tekniikoita, jotka olen kokenut tehokkaaksi tavaksi vaikuttaa egon kitinään.

Vaikka enkelit ja kaikki muut siipiveikkomme ovatkin ihania ja rakkaudellisia, ja he auttavat meitä aina iloiten, niin silti…

järeämmät keinot ovat tarpeen, mikäli aiomme taltuttaa egomielen kitinän ja nousta sen yläpuolelle. 

Enkelihöttöisistä pilvilinnojen rakentamisesta on hyvä nostaa katseensa laajempaan perpektiiviin ja tietoisuuteen, jotta tulemme tietoiseksi egostamme ja sen toimintatavoista.

Ego on salakavala kettu, joka puskee läpi ihan joka asiassa, ihan huomaamatta. 

Ellemme edes pysähdy tarkastelemaan sen toimintaa, niin silloin pysymme egon unimaailmassa, ja niin uni saa jatkua. Loputon uni, joka ei lopu, ennen kuin tulemme siitä tietoisiksi.

Karua, mutta totta. Ego pyörittää elämäämme.

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin. On meistä itse kustakin kiinni, tahdommeko ottaa härkää sarvista ja katsoa miten ego pyörittää elämäämme. 

Ei dualistiset tekniikat ovat tässä hyviä, koska ne pikku hiljaa muuttavat tapaamme ajatella ja nähdä egon univerhojen läpi.

 

Mitä nämä haitalliset ajatukset, uskomukset ja tekosyyt ovat luovuudessa?

Tässä muutamia:

 • Et koe olevasi tarpeeksi tai riittävän hyvä.
 • Et osaa. Et pidä itseäsi luovana.                                                                                                   
 • Et luota itseesi ja luovuuteesi.
 • Et ollut koskaan erityisen hyvä piirtämisessä, tanssimisessa, laulamisessa, käsitöiden tekemisessä jne.
 • Sait aina huonoja arvosanoja koulun käsityötunneilla tai etkä ollut opettajan lellikki.
 • Sait lapsena moitteita ja huomautuksia luovuudestasi. Sait ehkä negatiivista palautetta koulun käsityötunneilla.
 • Sinun luovia lahjojasi ei huomioitu eikä niitä osattu arvostaa, kun olit lapsi.
 • Et saanut lapsena tukea ja kannustusta luovuudestasi.
 • Et saanut toteuttaa luovuuttasi niin kuin olisit tahtonut.
 • Sinulla ei ole aikaa, rahaa tai sitä tätä tuota, että voisit alkaa harrastamaan ja toteuttamaan luovuuttasi.
 • Keksit aina tekosyitä sille, miksi et alkaisi tutustumaan luovuuteesi ja harrastamaan jotain luovaa toimintaa. Etsit tekosyitä ja sepität itsellesi valheita, jotka ovat kaikkea muuta kuin totta.
 • Et arvosta itseäsi.
 • Et pidä itseäsi, luovuuttasi ja unelmiasi tärkeinä. Laitat muut ihmiset itsesi edelle. Tukahdutat tarpeesi ja aikasi muiden tarpeiden tyydyttämiseen ja miellyttämiseen.
 • Annat muiden ihmisten mielipiteiden ja asenteiden vaikuttaa, mitä luovuuteesi tulee.
 • Et usko etkä luota omaan sisäiseen johdatukseesi.

 

Mistä nämä uskomukset tulevat?

Lapsesta saakka meihin on kehittynyt melkoinen uskomusjärjestelmä, jota kannamme mukanamme. Meille on syötetty vaikka mitä vääristyneitä uskomuksia, joita yhä raahaamme mukanamme aivan turhaan.

Pidämme näitä opittuja ohjelmointeja ja uskomuksia tosina, vaikka ne eivät sitä ole.

Uskomusten alkuperä löytyy yleensä lapsuudesta tai vieläkin pitempään edellisistä inkarnaatioista. Olemme kuin huomaamatta saattaneet ottaa muiden ihmisten sanomia lausahduksia, vähättelyä ja arvostelua itseemme.

Emme ehkä saaneet lapsena tarvittavaa arvostusta ja huomiota luovuudestamme. Ehkä vanhempamme eivät osanneet tai kyenneet huomioimaan meitä riittävästi, jäimme ilman kannustamista ja tukea. Ilman rakkautta.

Meille on voitu lapsena sanoa jotain negatiivista meistä itsestämme tai meidän tekemäämme luovuutta on arvosteltu ja pidetty vääränlaisena.

Tekemämme luovuus on saattanut olla vanhemmille tai muille ympärillä oleville aikuisille turhanpäiväistä ajanvietettä. ” Älä sinä tyttö haaveile ja haihattele. Hanki työ, josta sinulle maksetaan. ”

Kouluvuosina joku opettajistamme on saattanut kommentoida käsityötunnilla tekeleitämme siihen malliin, että se on jättänyt syvät arvet lapsen sisimpään.

Kuinka monelle meistä on jäänyt ikävät muistijäljet ja traumatisoivat kokemukset koulun käsityötunnilta?

 

Minkälaista sisäistä dialogia käyt itsesi kanssa?

Usein me itse puhumme itsellemme kaikkein rumemmin. Omat itsesyytökset, kapea, mustavalkoinen ajatusmaailma itsestämme, osaamisestamme ja taidoistamme on luonut meille haitallisia ja vääristyneitä ajatusmalleja ja uskomuksia.

Sisäinen dialogimme itsemme kanssa pelkojen muhivassa maaperässä on saattanut luoda tukoksia, blokkeja luovuutemme ympärille. Nämä blokit tukkivat luovuuden luontaisen virtauksen, luovuuden ilmentämisen siinä laajuudessa ja kauneudessa mitä se meille itse kullekin olisi mahdollista.

Tuttu lausahdukseni; ” Ajatuksilla luot elämäsi, ” on niin totta. Se, mitä ajattelet, sen sinä luot elämääsi. Sen sinä todella saat, kun olet sen ajatuksillasi luonut.

Se, minkä kykenemme kuvittelemaan, on myös totta. Mielikuvitus on hyvin voimallista. Siihen, minkälaisia ajatuksia päivän aikana ilmoille päästelemme, kannattaa kiinnittää huomiota.

Eikä mitään hätää. Meillä kaikilla on näitä haitallisia, rajoittavia uskomuksia. Sellaista ihmistä ei ole, jolla ei niitä olisi.

Toiset meistä vain ovat lahjakkaampia peittelemään näitä negatiivisia puolia itsestä. Voisin vaikka väittää, että ne meistä, jotka paljastavat ne, olemme tietoisempia näistä puolista itsestämme kuin ne, jotka peittävät ja salaavat ne.

Olemme rehellisiä itsellemme. Tunnistamme heikkoutemme. Olemme aitoja. Olemme inhimillisiä.

Lopuksi kannustan sinua rohkeasti ja rehellisesti tutkimaan alitajuntasi haitallisia ohjelmointeja. Varaa hetki aikaa vastataksesi seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä uskomuksia kannat mukanasi?
 • Kuka on sinulle syöttänyt ne ja ovatko ne edes totta?
 • Kuka tai mikä sinua pienentää ja vähättelee?
 • Pystytkö sanomaan, mikä osa sinua jatkuvasti pienentää sinua?
 • Voisitko ajatella kääntäväsi uskomuksesi myönteisiksi tai edes neutraaleiksi?
 • Entä jos alkaisit rakastamaan itseäsi piirun verran enemmän joka päivä? Miten näkisit sen vaikutuksen luovuudessasi?

Olipa meille lapsena tai aikuisen tapahtunut mitä tahansa, olemme vapaita toteuttamaan ja ilmentämään itseämme ja luovuuttamme niin kuin parhaaksi katsomme.

Muiden ihmisten mielipiteilläkään ei ole mitään väliä, koska ne kertovat enemmän hänestä itsestään kuin sinusta.

Maailma on täynnä mielipiteitä, jotka pohjautuvat enemmän egoon ja pelkoon kuin rakkauteen. Siksi muiden mielipiteillä ei ole merkitystä.

Ei anneta haitallisten ohjelmointien enää hidastaa ja rajoittaa meitä. Voimme olla tietoisia niistä, emmekä enää anna niiden vaikuttaa ja rajoittaa meitä.

Sallikaamme luovuuden kukoistaa ja ilmentää itseään kauttamme suurina luojina ja luojattarina. Olemme oikeutettuja luomaan elämästämme itsemme näköisen.

Tapamme elää elämäämme ja toteuttaa luovuuttamme on synnyin oikeutemme. Ei sen tarkoitus ole miellyttää ketään toista.

Riittää, kun olemme itse tyytyväisiä ja sinut itsemme, elämämme ja luovuutemme kanssa. Muilla ei ole nokan koputtamista siihen, muistakaa se.

Rajoituksista ja uskomuksista huolimatta, voimme toteuttaa luovuuttamme ja rakentaa unelmia todeksi.

Kohti valoa ja rakkautta, luovuudella.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Luotko mielestä vai hengestä?

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Kulje sydämesi tietä

Tähän on tultu. Olet valmis ja tiedostat sen. Kulje sydämesi tietä. Anna rakkauden vahvistaa uskoasi ja rohkeuttasi. Seiso omassa totuudessasi. Tehtäväsi avautuu sinulle. Valonauttajat ovat

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Huovutettu tohtorinhattu

Kukapa olisi uskonut, että jonain päivä saa ( joutuu ) tehdä tällaista. Huovutettu tohtorinhattu! Aikamoisen haasteen eteen meidät kyllä heitettiin. Haaste otettiin vastaan innostuneena ja

Lue lisää »