Todellisuus on luultua yksinkertaisempi

Todellisuus on luultua yksinkertaisempaa siihen, mitä mielen monimutkainen koneisto antaa ymmärtää. Mieli on käsitteitä, analysointia, yrittämistä ja pyrkimystä toisensa päällä. Sanallistamista, joka asettaa aina omat rajoitteensa.

Kaikki alkoi kysymyksestä: Onko todellisuudessa voittajia ja häviäjiä?

On vain mieli, joka rajoittaa tietoisuuttasi uskomuksilla. Ego määrittelee, sanoittaa ja tunteistaa kokemuksesi. Miksi samaistuisit egosi vaatteisiin, jotka vain rajoittavat sinua?

Mieli vie sinua syvemmälle viidakkoon. Mitä tapahtuu mielen viidakossa?

Sinä eksyt sinne. Lopulta käy niin, että et löydä tietäsi ulos tiheän mielenkasvuston läpi.

Voittajia tai häviäjiä ei ole. Ne ovat olemassa vain mielesi viidakossa. Mielessä näet voittajia tai häviäjiä riippuen niistä lähtökohdista, mihin päätät kulloinkin samaistua ja tempautua mukaan.

Mielessä näet voittajia, jotka ovat raivanneet tiensä palkintopokaalit käsissä. Mielesi luomuksessa näet häviäjiä, jotka ovat kuten sinä.

Et vain näe kokonaista kuvaa kuvitteellisesta, totenasi pitämästäsi kuvasta. Voittajaa ei ole, eikä siten myöskään häviäjää.

Mielesi oikut luovat uusia näennäisiä kaksinaisuuden unia yhä uudestaan mieleni valkokankaalle. Mitä teet? Sinä uskot niitä. Et kyseenalaista. Niin uni jatkuu. Luot loputonta unta.

Entäpä jos todellisuus onkin hyvin yksinkertainen?

Usein miten se onkin – yksinkertainen.

Mielesi kuvitelmat ovat kuin sotkuisia vyyhtejä tai hämähäkinverkkoja, joihin takerrut yhä uudestaan. Pyristelet ja hangoittelet vastaan yrittäessäsi vapauttaa itsesi.

Luomasi vankilat estävät sinua näkemästä, mitä on seinien tuolla puolen.

Voit kuvitella olevasi takertuneena ohueen seittiin hämähäkinverkossa. Mitä teet? Tietenkin pyristelet ja rimpuilet, yrittäessäsi riuhtoa itseäsi irti. Sen sijaan huomaat takertuneesi verkkoon yhä tiukemmin.

Huomaatko kuinka mielesi luo näytelmät, vankilasi ja rajoittavat olosuhteesi?

Miten voisit vapautua tästä kaikesta?

Jatkuva kierre. Loputon uni. Elämänpyörän pyörähdyksiä syklistä toiseen. Eikö sinua kyllästytä?

Mitäpä jos sallisit itsesi vain olla? Olla tietoinen ja tiedostava – joka hetki.

Tiedostat, että se et ole todella sinä, joka näkee tätä kuvaa. Et ole missään, et tuolla, et siellä etkä täällä. Mitä jos kertoisin sinulle, että olet kaikkialla?

Näe kehoharhasi läpi. Riisu minuus ja persoonasi rajoitteet. Luo nahkasi uudestaan.

Vanha jää taakse. On vain NYT.

Ei ole tulevaa, ei mennyttä. Tämä nyt –hetki on autuaallisen täydellinen juuri sellaisena, joksi Jumala sinut alun alkaen tarkoitti.

Voit heittää hyvästit voiton tavoittelulle ja kilvoittelulle. Yhtälailla heitä jäähyväiset häviölle ja uhriutumiselle. Mitä tarvetta sinulla on uskotella paremmuuttasi tai surkutella huonommuuttasi?

Et ole mielesi luomus. Et ole koskaan ollut. Se mitä ulkoinen tuo sisäiseen maailmaasi, on sekin vain mielen sumuista näköä.

Sisällä ja ulkona, ovat nekin vain käsitteitä eivätkä ne kerro paljoakaan siitä, mitä Olet.

Et myöskään ole muiden armoilla etkä muiden odotusten mukainen. He katsovat sinua rajoitteidensa läpi, joka on unennäköä.

Valveilla oleva näkee kaiken. Tietää kaiken ja ON kaikki.

Et ole mitään ja olet kaikki. Hengessä on vain Nyt –hetki ja olemisen tila. Laajenna tietoisuuttasi rajoittavien mielen matriisien läpi. Paneudu ja kyseenalaista jokainen uskomuksesi, ulkoa tuleva.

Tiedosta kuka todella olet.

Rakkaudessa kuljet käsi kädessä tiedostavana siinä, että olet todellakin Jumalankuva. Kaikkeuden, ikuisuudessa valohiukkasena värähtelevä tietoisuus ja laajenemisen kentässä on vain Yksi.

Muita ei ole. Ei ole ketään toisia. On Yksi, joka ilmentää itseä jokaisessa pienessä valohiukkasessa. Kaikki on yhtä suurta laajaa tietoisuutta ja tiedostamisen valoa.

Tule tietoiseksi tosiolemuksestasi, joka ei peitä kasvojaan, vaan näkee kaiken ja tulee näkyväksi juuri sellaisena kuin on aina ollut.

Mielen unikuvat vaihtuvat ja värittävät vääristyneen kuvan. Mielen valkokankaalla näet mielesi projektiosta tapahtumat, jotka kehollisena henkilöpersoonana oletat elämässäsi todeksi.

Se on unta. Yhtä suurta uniharhaa kuin nukkuisit yöllä. Päivälläkin nukut. Yöllä nukut. Et ole hereillä.

Oikeasti.

Herää. Herää mielesi unesta.

Ota vastaan armo, anteeksianto ja rakkaus. Kulje käsi kädessä Herrasi kanssa, ja avarat kultaiset niityt jouduttavat askeleitasi kotiin.

Kultainen vilja heilimöi ja nautit tuulesta hiuksissasi. Naurat ja juokset viljavilla pelloilla, et minnekään, sillä kotonahan Olet jo.

Koska oivallat sen?

Rakkaudellista viikkoa Jumalan sylissä.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Matkalla mestaruuteen

Minuuden harha

Ykseys vai erillisyys?

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Miksi dualismista ei-dualistisuuteen?

Miksi suunnata katseena dualismista ei-dualistiseen näkökulmaan? Egomieli tykkää lukea – sen mielestä turvallista tekstiä, joka ei saa ego kavahtamaan ja luikkimaan pakoon. Egomieli ajattelee kovin

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makrameeta kahdella värillä

Solmeilutyöt jatkuvat. Tällä kertaa makrameeta kahdella värillä. Olen tykästynyt tähän pyöreään muotoon niin, että päätin kokeilla mallia kahdella värillä toteutettuna. Tutulla moppari kierrenarulla syntyy nopeasti

Lue lisää »