Valinta johtaa seuraukseen

Mitä me oikeastaan valitsemme? Tiedämmekö valintamme hetkellä mitä olemme valitsemassa?

On vai yksi valinta jonka teemme. Ja tuo valinta on rakkaus.

Tiedäthän…

Me teemme päivän aikana useita valintoja. Jokainen valinta johtaa seuraukseen.

Pysähdymmekö koskaan miettimään, mitä olemme valitsemassa ja minkälaiseen seuraukseen valintamme johtavat?

Epäilemättä moni meistä ei vaivaa päätään moisella asialla. Harva meistä pysähtyy havainnoimaan valinnan hetkeä, mitä siinä oikeasti tapahtuu.

Valinnan hetkellä meidän olisi pysähdyttävä tarkastelemaan valintaamme ja sitä, mihin valintamme johtaa. Valinnasta koituu seuraus. Seuraus on joko positiivinen tai epäedullinen riippuen siitä, olemmeko valinneet rakkauden vai pelon.

Seuraus tulee usein viiveellä. Tosin, voi se tapahtua hetikin, jos karmaan on uskomista. Kyseessä on silloin ns. pikakarma, joka saattaakin pamahtaa päälle hetimiten.

Karma sanana voi kuulostaa pelottavalta.

New age henkisissä piireissä karma tulee sanana tutuksi heti ensimetreillä. Osa valotyöntekijöistä uskoo nimittäin siihen, että vuoden 2012 jälkeen ei ole enää kenelläkään ollut karmavelkaa maksettavanaan. Tuona maagisena vuonna karma niin sanotusti kuitattiin ja pyyhittiin pois.

Kunpa se olisikin noin helppoa ja kätevää pyyhkiä pois kaikki ikävät teot. Egona haluaisimme niin uskoa ja olevan.

Karmaa on. Tavalla taikka toisella joudumme sen kuittaamaan. Karmaa ei tule nähdä ns. velkana tai rangaistuksena. Velanmaksua karma ei ole, eikä meidän tule sitä pelokkaina odotella.

Karma on pikemminkin tasapainottamassa valintojemme seurauksia, jos ne ovat olleet rakkaudettomia.

Karma on suora seuraus epäedullisesta valinnasta tai teosta, jonka olemme nyt tai joskus tehneet. Valinta johtaa aina seuraukseen. Valintamme voi olla rakkautta. Tai sitten voimme valita järjellä ja egon pelolla.

Meille tarjotaan jokaisessa hetkessä ja tilanteessa vain yhtä valinnanmahdollisuutta, joka on rakkaus. Mitään muuta valittavaa meillä ei ole. Vain rakkaus.

Olemmeko kyllin viisaita ja sydänlähtöisiä valitaksemme rakkauden?

Järjen ja pelon valinta johtaa meidät seuraukseen, joka voi koitua kannaltamme epäedulliseen lopputulokseen.

Mitä valintoihin ja päätöksen tekoon tulee, niin me oletamme tekevämme tietoisia päätöksiä. Näin ei välttämättä ole alkuunkaan. Tiedostamaton mielemme, alitajuntamme ohjaa pitkälti toimintaamme. Alitajunta, sen haitalliset uskomukset ja ohjelmoinnit.

Valinta se on sekin, mitä tänään syödään? Näin päivän ruokavalinnastamme koituu myös seuraus.

Valitsemmeko kehomme kannalta meille terveellisemmän vaihtoehdon vai valitsemmeko kehomme kannalta epäterveellisen vaihtoehdon.

Tekemämme valinta johtaa suoraan seuraukseen.

Eli jos mätämme epäterveellistä ruokaa jatkuvasti suustamme alas, seurauksena voi olla lihominen ja myöhemmin riesaksemme koituvat sydän- ja verisuonitaudit, ellemme opi tekemään itsemme kannalta parempia sydänlähtöisiä valintoja.

Valinta se on sekin, menemmekö tänään töihin polkupyörällä, autolla tai julkisilla? Mikä valinta johtaa mihinkin seuraukseen?

Valintoja. Valintoja. Niitä me kaikki teemme. Tuskin koskaan mietimme mihin ne valinnat johtavat. Ne johtavat kyllä aina johonkin. Epäedullinen valinta voi johtaa ei niin mukavaan seuraukseen.

Yllättäviä tilanteita voi tapahtua koska tahansa. Yleensä silloin, kun niitä vähiten odottaa. Yllättäviä käänteitä emme voi kontrolloida, vaikka kuinka yrittäisimme.

Joskus taritsemme opetuksen, joka ravistelee meitä, jotta pysähtyisimme ja havahtuisimme toiminalle jota harjoitamme.

Kuuntelemmeko valintoja tehdessä kertaakaan sydäntämme?

Olemmeko niin kiireisiä ja ajattelemattomia, ettei meiltä liikene hetkeä aikaa pysähtyä ja kuunnella sisäistä johdatustamme?

Sydämenäänen, sisäisen johdatuksen kuunteleminen tarkoittaa luottamista. Sitä, että luotamme Korkeimpaan. Luotamme elämän kantavaan voimaan, siihen, että Jumala pitää meistä huolen.

Asiat ovat oikeasti yksinkertaisia, vain mieli tekee niistä monimutkaisia. Me olemme aina turvassa ja siunattuja. Meistä jokaisesta pidetään huolta, kunhan LUOTAMME.

Valintoja ja niiden seurauksia on hyvä pysähtyä miettimään. Yleensä näemme seuraukset vasta viiveellä, kun aikaa on jo hieman kulunut. Silloin näemme valintamme seurauksen ja pystymme sanomaan, oliko tekemämme valinta oikea vai koituiko siitä meille itkua ja hammasten kiristelyä.

Epäedullinen valinta voi vähintäänkin vaikuttaa asioiden vitkastelulta omituisine juonenkäänteineen. Ja egohan meissä ne juonenkäänteet parhaiten taitaa. Itse olemme ne myös luoneet.

Rakkaus on ainut oikea valinta jokaisessa hetkessä ja tilanteessa.

Muistetaanpas jatkossa sydänlähtöisyys ja rakkaus, kun olemme seuraavan kerran tekemässä valintoja ja päätöksiä. Ne vaikuttavat suoraan sekä meihin itseemme että kanssaihmisiimme.

Rakkaus on ainut oikea valinta.

Rakkautta ja rauhaa.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Rakkaus on totuus

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Täyden kympin käsityökirja

Minkälainen on täyden kympin käsityökirja? No, kuules… paljastan sen sinulle tuota pikaa. Jatkan samoilla teemoilla kuin edellisessä kirjoituksessani. Pohjustuksena täyden kympin kirjalle, ja sille, mitä

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makrameeta kahdella värillä

Solmeilutyöt jatkuvat. Tällä kertaa makrameeta kahdella värillä. Olen tykästynyt tähän pyöreään muotoon niin, että päätin kokeilla mallia kahdella värillä toteutettuna. Tutulla moppari kierrenarulla syntyy nopeasti

Lue lisää »