Ykseys vai erillisyys?

Ihmiskuntana meidän on kysyttävä itseltämme: ” Kummassa tietoisuudentilassa tahdomme elää, ykseydessä vai erillisyydessä? ”

Samaisen kysymyksen voimme esittää näinkin; ” Elämmekö ihmiskuntana me hengessä vai minäkeskeisyydessä?

Ykseys tarkoittaa me -henkeä ja erillisyys minäkeskeistä itsekkyyttä eli egoa.

Pitkään ihmiskuntana olemme eläneet egoon pohjautuvaa, itsekkyyteen keskittynyttä elämää. Itse kukin, olemme tavoitelleet omaa hyötyä ja ajaneet vain omaa etuamme.

Minä, minä, minä. Aina vain minä.

Egon tarpeiden tyydyttäminen on oravanpyörä, joka ei lopu koskaan. Se ei lopu, ellei meillä ole voimaa vastustaa egon mahtia.

Egossa olemme paistatelleet kultaisilla jalustoilla pönkittäen ja kiillottaen egon pintaa. Pönötämme egon kulisseissa.

Monet kerrat olemme erehtyneet egossa tavoittelemaan arvoa, mainetta, kunniaa ja valtaa. Olemme tienanneet sillä omaisuuksia, jotta ego-osa meissä pysyisi tyytyväisenä.

Ego luo aina erillisyyttä meidän ja Jumalan välille, meidän ja rakkautemme välille. Erillisyys luo puutetta ja niin pelko ohjaa elämäämme.

Ego pitää otteessaan, ilman, että olemme tulleet kyseenalaistaneeksi sitä. Ilman, että tiedostaisimme, mikä kumma se ego on. Mikä osa meistä on egoa?

Meidän on havahduttava egon näytelmille. Meidän on riisuttava egon naamiot ja maskit, jotta voimme oikeasti nähdä ja oivaltaa, kuinka erillisyys on harhauttanut ja eristänyt meitä harhakuvitelmillaan.

 

Ykseys on rakkautta

Kultaisen ajan ihmiskuntaa ei voida rakentaa egolla, vaan sydäntietoisuudella – ykseydellä. 

Tässä ajassa meitä on ravisteltu hereille. Meitä ravistellaan edelleen hereille egon unesta. Illuusioiden kuplat poksahtelevat kuin samppanjapullot konsanaan. Kuuletko jo poksahtelun?

Ykseys on rakkautta. Meitä ohjataan tässä ajassa kohti sydäntietoisuutta. Sydämet avautuvat vastaanottamaan ja jakamaan empaattisuutta ja pyyteetöntä rakkautta, luomaan me henkeä auttaen toinen toisiamme.

Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse tehdä yksin. Yhdessä olemme vahvoja. Yhdessä olemme rakkautta. Ykseydessä meiltä ei mitään puutu.

Valinnan hetki on joka hetki.  ” Valitsenko rakkauden vai valitsenko pelon? ”  Totisesti, miellä on vain yksi valinta, ja se on rakkaus.

Rakkaus on ykseyttä. Pelko pitää meidät erillisyydessä.

Valitsenko rakkauden vai valitsenko pelon, on se kysymys, jonka me esitämme itsellemme jokaisessa tilanteessa. Jokainen valinta johtaa seuraukseen, jonka näemme elämänä ympärillämme.

Onko valintamme ollut rakkautta vai pelkoa? Se levittäytyy silmiemme edessä näyttämönä, jonka olemme itse valinneet.

Valitsemalla rakkauden, kohtaamme elämän rakkaudella. Eteemme levittäytyy rakkaus korkeimmassa mahtavuudessaan.

Kohti rakkautta ja ykseyttä. Yhdessä.

Vain rakkaus on totta.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Näytelmät ovat monet

Pikalaastaria metsästämässä ja naamiohuveja

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Huovutettu metsätonttu

Huovutettu metsätonttu. Tässä hän. Saammeko esitellä, metsätonttu Iisakki Neuvokas. Iisakki on lähtenyt totutulle metsäkierrokselle, juttelemaan ja ilahduttamaan metsäväkeä. Puhdas, vasta satanut lumi on kauneinta ikinä.

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Virkatut joulukoristeet -kirja

Nyt, nyt, nyt! Se on täällä. Virkatut joulukoristeet kirja.  Postipoika rimpsautti kelloa, ja vihdoin pääsin näkemään uunituoreen kirjani. Yritin aikoinaan, kirjaprojektini alkuaikoina kuvitella, miltä se

Lue lisää »