4 tähden ötökkähotelli

Hyönteishotelleja näkee siellä ja täällä. Voidaanko jo puhua jonkinlaisesta ötökkähotellivillityksestä?

Jos et ole vielä omaa ötökkähotellia pihallesi tehnyt, niin tämä on kiva kesälomapuuha lasten kanssa nikkaroitavaksi. Hotelli voi olla pieni taikka suuri, kaavailemaasi tilaasi sopiva.

Saattaahan käydä niinkin, että kun oikein innostuu, eikä malta lopettaa, niin projektista tulee suuri ja näyttävä hotellikokonaisuus.

Ötökkähotellin voi toteutettu vaikka mistä materiaaleista. Suotavaa olisi, että ekologisuus on huomioitu.

Ötökkähotelli on näyttävä vaikka jo sisustuksellisesta näkökulmasta, luomaan visuaalista ilmettä ja muotokieltä paikkaan, joka kaipaa persoonallista katseenvangitsijaa.

Taisipa ötökkähotellien kulta-aika olla jo jokunen vuosi sitten. Perässä tullaan – niin kuin yleensä. Kässähommat eivät mene vuodenaikojen mukaan. Joskus vaan ollaan myöhäisherännäisiä tai sitten edellä aikaa. Just hyvä näin.  

Suunnittelijan pöydältä syntyi tämän mallinen hotelli. Kokoa hotellilla ei paljoa ole. Reilut kolkyt senttiä leveyttä ja korkeutta samaiset korkeimmasta kohdasta – silti yllättävän paljon materiaalia tähänkin sai uppoamaan.

Runko rakennettiin kierrätyspuusta ja kaikki muukin on joko luonnosta peräisin olevaa materiaalia tai muuten täyttää kierrätettävyys näkökulman.

Mitä muita materiaaleja käytimme?

Käpyjä, heinänkorsia, havunneulasia, järviruokoa, oksia, kelottuneita oksia, sammalta, heinää, tuohta, puurimaa ja –sälettä, pajunkuorta, pahviputkia…

Hotellirunko maalattiin. Värin valintaa sai hetken miettiä. Meinasin vetää kunnolla pinkiksi, paitsi… luonnollisuus vei lopulta voiton. Pinkki olisikin ollut liian räväkkä.

Kiinnitysmekanismia jouduttiin hivenen miettimään. Muutamaa vaihtoehtoa kokeiltiin heikoin tuloksin. Toiveessa kun oli, ettei haluttu mitään näkyvää kiinnityssysteemiä.

Toiveelle jouduttiin antamaan periksi. Muutama näkymätön kiinnitysvaihtoehto osoittautui huteraksi, suoraan sanottuna hepsankeikaksi, että kumoon oli mennyt ennen kuin kunnolla seinälle ennättää.

Perinteiset pienet kolmion malliset taulunkiinnikkeet piti laittaa. Ilahduttavaa. että lopulta ne näkyvät yllättävän vähän.

Sijoitimme hotellin ulkovaraston seinään ja se on tarkoitettu kaikille luksuspalveluita arvostaville pikkuisille matkalaisille ja yöpyjille.

Erityisesti hotelliin odotetaan majoittuvan leppäkerttuja ja perhosia.

Muut ötökät eivät ole niin toivottuja. Hämähäkkejä pyörii sisällä asunnossamme jo tarpeeksi, ja saavat vapaasti kyllä kuljeskella. Toisinaan pelastan niitä vedestä, jos ovat veden varaan joutuneet.

Tekisi mieli toivottaa sinulle ötökkävapaata kesää, mutta tokkopa se onnistuisi. Itikat ovat kohta inisemässä ja näykkimässä, joten huitomiselta ja paukamilta tuskin vältytään tänäkään kesänä.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ruusupallo suodatinpussiruusuista

Puiset hamsat

Makramekalat

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Kristallikallojen kutsu

Näitä kavereita kutsun leikillisesti kallokavereiksi. Tunsin kristallikallojen kutsun.  Kun on puhetta kristallikalloista, useimmille nousee muistojen kätköistä esiin kultaisen Atlantiksen kristallikallot ja temppeleiden suuret keskuskristallit. Kyllä

Lue lisää »