Aikamatka viime jouluun

Palatko halusta tietää minkälainen minun joulupuu on? Miten se koristeltu ja miltä se näyttää?

Lähdepä mukaan pienelle aikamatkalle kanssani. Aikamatka viime jouluun.

Aikakoneessa matkaamme, emme niin kovin kauas, vain viime jouluun. Pääset kurkistamaan miltä mun joulukuuseni näyttää itse tehdyillä joulukoristeilla. Kaikki on tehty rakkaudella omin kätösin.

On nautinnollista ja NIIN palkitsevaa nähdä kättensä tuotokset edessään.

Tunnen rakkautta ja syvää kiitollisuutta tästä suurenmoisesta lahjasta. Luovuus on lahja. Kaikilla sitä ei ole.

Kaikilla ei ole kättentaitoa eikä taitoa tehdä käsitöitä taikka suunnitella omia malleja. Luovuus. Rakastan kaikenlaista luovuutta.

Rakastan kauneutta. Ihania, kauniita asioita ympärillä. Ihanuutta on nähdä kauneutta rumuudenkin keskellä. Nähdä, tuntea ja kokea kauneutta kaikilla aisteilla.

Kauneudentaju, jota myöskään ei ihan kaikilla ole.

Vaikka kuuseni on tekokuusi, palvelee se 10 – 15 vuotta. Edellinen vastaava valkoinen tekokuusi kesti tuon elinkaaren verran, kunnes kellastumisen johdosta se oli jo vaihdettava uuteen.

Joten kyllä siinä ekologisuuskriteerit täyttyvät.

Oikea havuinen kuusi on tietysti oikea, jo tuoksultaankin. Mutta… onko se välttämättä ekologinen?

Mieti, onko se sinulle ekologinen valinta? Joka vuosi ostat sellaisen tai käyt itse kaatamassa metsästä…

Olen minäkin aiemmin käynyt kuusenhakumatkoilla metsässä ja valinnut sieltä parhaan kuusen. Ja onhan ne reissut olleet ikimuistoisia.

Kerrankin näin oikean metsätontun vilistävän kiireesti näkymättömiin, kun se huomasi, ettei ollutkaan yksin. Taisimme molemmat hieman hämmentyneinä säikähtää, kun tonttu huomasi minun nähneen hänet.

Upsista vaan.

Oikeaa kuusta meillä ei ole ollut kohta kahteen kymmeneen vuoteen. Ihailen kuusia mieluiten metsässä ja annan niiden kasvaa rauhassa.

Siksi päädyin valkoiseen tekokuuseen.

Olemme saapuneet alku jaaritteluideni jälkeen perille. Olemme vuodessa 2020 jouluaattona.

Tältä mun kuusipuu näytti itse tehdyillä koristeilla.

Valkoiset virkatut koristeet eivät näy kovin helposti. On mentävä lähelle katsomaan ja ihailemaan. Vähän hypistelemäänkin…

Kaikki koristeet on todellakin itse tehty – suurella rakkaudella ja lämmöllä. Suurella sydämellä. Kaikki nämä ihanuudet sinäkin voit valmistaa itse, virkata kirjani ohjeilla.

Latvatähtenä mulla oli laskostaiteltu enkelikoriste, jonka myös olen esitellyt sinulle täällä.

Tapoihini kuuluu pysyttää kuusi marraskuun aikana, jolloin laitan siihen ledvalot. Valkoinen tekokuusi on kaunis valojen kanssa jo sellaisenaan, eikä se välttämättä edes koristeita kaipaisi.

Varsinaiset koristeet laitat kuuseen vasta aattona vanhan perinteen ja tavan mukaisesti.

Toivottavasti viihdyit aikamatkalla vuoden takaiseen jouluuni. Toivon, että makustelupalat viime joulun kuvista inspiroivat sinua valmistamaan joulukoristeet itse.

Joulua kohti mennään. Jouluaskarteluita ja –käsitöitä voi jo kovastikin alkaa virittämään.

Minulla ympärivuotinen joulu on saanut taas yhden kokonaisen vuoden kierron lisää. Suunnittelupuolella on ollut vilskettä. Monta, ihanaa ja uutta koristemallia on taas putkahtanut päivänvaloon.

Luomisen iloa! Ja ennen kaikkea virkkausiloa ja luomisen paloa.

Rakkaudesta virkkaukseen.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Virkatut joulukoristeet kirja

Kirjan takaa tarinoita

Syksy  saapuu tuoden kirjan mukanaan

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Herättäkää kello kahdeksan

Olin pyytänyt enkelikavereilta; herättää kahdeksalta aamulla, jotta olen pirtsakkana mansikkapellolla kyykkimässä, ennen kuin päivä käy liian tukalaksi. Sen verran myöhään meni nukkumaan menon kanssa, että

Lue lisää »
Luova Valo

Kaapista ulos

Tiedätkö miten pelottavaa on tulla esille asian kanssa, joka on monelle niin arka paikka? Henkisyys, henkimaailma, tuo ihmeellinen näkymätön maailma, on kuin punainen vaate osalle

Lue lisää »