Blogikatsaus ja eväitä pohdittavaksi

Ovatko tekemämme askartelut ja käsityöt sinulle liian vaikeita? Meneekö kaikki yli hilseen?

Pieni blogikatsaus ja samalla tarjoan eväitä pohdittavaksi. Samalla joku repii pelihousut, suoraa settiä tulossa.

Sinun tulisi kysyä itseltäsi…

Miksi et tahdo haastaa itseäsi, kehittää luovuuttasi korkeammille tasoille?

Mitä sinä pelkäät? Sitäkö, että joku kanssasisarista onnistuu ja menestyy, ja sinä et? Tiedät varmasti, että se on kateutta se.

Pelkäätkö epäonnistumista?

Kaikki epäonnistuvat useammin kuin kerran. Mitä epäonnistumisen jälkeen tehdään? Yritetään uudestaan. Yritetään uudestaan ja harjoitellaan niin kauan, että hommat alkavat luonnistumaan.

Eikö luovuuden kehittäminen ole juurikin tätä, opetellaan, harjoitellaan eikä varsinkaan anneta periksi.

Kysehän on tahdosta, tahdonlujuudestasi. Onko sinulla niin paljon tahtoa, uskoa ja pitkäjänteisyyttä harjoitella, oppia niin, että lopulta onnistut?

Vai, heitätkö hanskat tiskiin heti, kun luovuus alkaa tökkimään? Egolla konstit ovat monet. Niistä on tarpeen tulla tietoiseksi.

Olemme panneet merkille, että kässäpostaukset, joissa on kirjoitettu muutamakaan lause enkeleistä ja muusta henkisyydestä kiinnostavat vähemmän.

Mikä kumma siinä on, että ihminen pelkää niin pirusti henkimaailmaa, Jumalaa ja sitä, että kasvaisi ihmisenä täyteen potentiaaliinsa?

Kertokaa meille. Koska me emme ymmärrä. Meille nämä asiat ovat arkipäivää ja täysin itsestään selviä.

Kun sanon me, tarkoitan toista puoliskoani, joka myös on luova ja käsistään kätevä. Usein teemmekin asioita yhdessä. Meistä on kivaa ja hauskaa työskennellä yhdessä.

Meillä tarkoitan myös valonauttajia, jotka työskentelevät kanssani.

Mitä pelättävää missään on?

Sehän on egosi joka pelkää. Ego sinussa estää sinua toteuttamasta itseäsi ja luovuuttasi, saavuttamasta unelmiasi ja elämästä kaikin tavoin onnellisempaa elämää.

Niin, siihen tilastokatsaukseen…

Mistä olette olleet kiinnostuneita Hetki luovuudessa blogissa?

 • Ylivoimaisesti eniten olette kiinnostuneita makrameetöistä. Paitsi enkelinsiivet eivät ole olleet suosiossanne, ehkäpä juuri tuon henkisen yhteyden takia. Myöskään makrameelyhty ja makrameekuusi eivät ole teitä kiinnostanut.

 

Yllättävintä on ollut huomata…

 • Ettei diy jutut ole juurikaan teitä kiinnostanut.
 • Poikkeuksena tässä on ollut paperipillien valmistaminen ja malan eli rukousnauhan valmistaminen. Ne keikkuvat tilastoissa yllättävän korkealla. Yllättävää siksi, että malahan on henkinen kapistus.

 

Mikä on kiinnostanut teitä vähiten?

 • Kierrätysaskartelu
 • Kaikki, mikä on liittynyt virkkaukseen
 • Virkkauskirja ja siihen liittyvät tarinat

 

Kuinka usein, kyse on suomalaisesta kateudesta?

Kyllä. Se on erittäin todennäköistä, sillä suomalainen on pirun kateellinen toiselle.

Voin kertoa sinulle suoraan, että käsityökirjalla ei Suomessa rikastu. Kustantamo kuorii ns. kermat kakun päältä. Se vähän mitä jää, on veronalaista tuloa, verottaja vie osansa ja tietenkin miinus materiaalikulut.

Niin, että kirjakateuden voit saman tien lopettaa. Tosiasiassa täällä eletään köyhyysrajalla. Rikkaudet ovatkin sitten luovaa ja henkistä laatua.

Henkinen ihminen tietää syyt, miksi kateus ei kannata. Toivon todella, että tiedostat asian. Kateus ei tee sinulle hyvää. Vedät sitä entistä hanakammin puoleesi. Kateutesi vain kasvaa.

Koska olet kateellinen, et suo itsellesi parasta. Kadehtimalla toista riistät itseltäsi onnenainekset. Et saavuta tahtomaasi.

Paras lääke kateuteen on toivoa ja tahtoa aina pelkkää hyvää toiselle. Siunata toisen onnistumiset ja menestymiset.

Toivottavasti tämä on nyt kaikille selvää.

Koska virkkaus ei kiinnosta…

 • Et tahdo kehittää virkkaustaitoasi eteenpäin.
 • Ryömit siitä mistä aita on matalin, jolloin et opi etkä kehity. Tuttu ja turvallinen ei ole aina paras vaihtoehto kehittymisen ja kasvun tiellä.
 • Sinulta puuttuu mielikuvitusta ja ideasi ovat köyhiä.
 • Kateutesi toimii esteenä ja sinua rajoittavana tekijänä.

 

Koska diy ei kiinnosta…

 • Et ole valmis näkemään vaivaa kokeillaksesi uutta ja haastaaksesi itseäsi.
 • Sinua ei kiinnosta opetella uusia taitoja.
 • Et halua kehittää itseäsi ja luovuuttasi.
 • Sinua ei kiinnosta ekologisuus ja kierrättäminen.
 • Sinulta puuttuu leikkimisen kyky.

 

Meillä jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi ilman, että tulee teilatuksi mielipiteidensä, näkemystensä, suuntauksensa ja vakaumuksensa kanssa.

Nämähän kuuluvat ihmisen perusoikeuksiin. Ja silti, niin moni nainen kantaa näitä asioita haavoinaan ja arpinaan läpi elämän. Sitä kun luulisi, että nainen ymmärtää toista naista. Kyllä sisar sisartaan ymmärtää. No ei.

Naisten keskuudessa kateus on jotain niin vallatonta. Se on todella rumaa ja surullista.

Itse kun olen introvertti ja eritysherkkä, antennit ns. sojolla joka suuntaan, niin sitä tuntee niin paljon. Ihan liikaa. Kaikki on energiaa ja kaikki on aistittavissa, myös ne ajatukset.

En nimittäin enää jaksa. Mua on koko elämäni ajan hyljeksitty, sorrettu, kiusattu, jätetty kaiken ulkopuolelle, haukuttu ja vaikka mitä. Kaikin tavoin tehty selväksi, että sinun kanssa emme ainakaan tahdo olla missään tekemisissä.

En jaksa enää tätä kovaa maailmaa ja paskoja ihmisiä. Tekee mieli vetäytyä luolaan ikuisiksi ajoiksi. Vetäytyä pois maailmasta.

Pahus, että se luolakin on Himalajalla asti. Tiedätkö… sellainen ” ending my day ” fiilis.

Kun ei kiinnosta, sanomiset ja tekevät kaikuvat kuuroille korville ja sokeille silmille, niin olkaa sitten ilman. En jaksa. Piste.

Ja niin totta, emme koskaan voi olla kaikkien mieliksi – eikä pidäkään. Luojan kiitos.

Jos kuitenkin…

kovalta sydämeltäsi ja kateudeltasi kykenet, niin vaikuta Luova valon sisältöön.

 

Vaikuta Luovan valon sisältöön

Me, Luovassa valossa harkitsemme sivuston mahdollista lopettamista tai sisällön muuttamista. Kenties jokin osa loppuu kokonaan.

Jos tahdot kässäblogin pysyvän, nyt on oikea aika esittää ehdotuksia, jakaa ideoita ja vinkkejä tuleviin kässäpostauksiin. Vaikuttamalla pidät blogin toiminnassa. Samalla olet arvonnassa mukana.

Jos nyt mietit…

kannattaako ja tarvitseeko sinun käydä antamassa mielipidettäsi ja kommenttia heittämässä, niin kysypä itseltäsi, mikä sinua estää?

Tulkitsemmeko hiljaisuutesi…

 • myöntymisen merkiksi?

Tulkitsemmeko hiljaisuutesi ja vastaamattomuutesi syyksi sen, että…

 • kaikki on hyvin eli kohdillaan?
 • olet liian kiireinen kommentoidaksesi?
 • taustalla lymyää suomalaisille niin tyypillinen kateus?

 

Egosta huolimatta, ole rohkea ja vaikuta sisältöön. Auta meitä kehittämään toimintaamme.

Klikkaa mahdollisuus vaikuttaa.

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 56

Mainetta ei voi menettää,  koska sitä ei koskaan ollutkaan. Se on vain ihmismielemme luomus. Egomme kiinnittyy maineeseen ja pelkää sen menettämistä. Miten voisimme menettää maineen, 

Lue lisää »