Tarinoita kirjan takaa ja vähän muultakin. Kukapa ei voisi vastustaa kauniita helmiä. Upsista. Helmihurahdus. Kuinkas siinä niin kävi?

Aikoinaan pyysin miestäni rakentamaan hienon korukaapin. Sellaisen, joka kätkee ovien sisään monen monta laatikkoa. Kaapin ulkokuori on vähäeleinen pienellä itämaisella twistillä, ja korkeuttakin sillä noin 50 cm.  

Niinhän siinä kävi, että vain pari kolme korua sinne lopulta päätyi. Sitten kaappiin livahti muutama helmipussukka. Pian se olikin täynnä kaiken maailman helmiä.

Rakastan helmiä ja kristalleja. Käytän niitä mielelläni virkkaustöissäni.

Selvennyksen vuoksi…

Kristalli nimitystä käytetään new age piireissä korukivistä eli puolijalokivistä. Tunnetuimpia sellaisia ovat esim. ametisti, ruusukvartsi ja kirkas kvartsi. Kuvassa alhaalla esimerkkinä sitriinisiruja, prehniittiä, vuorikritallia, kirsikkakvartsia jne.

Kristalli kristallina on sitten lasia, jotka viisteisinä ja eri pintakäsittelyillä sädehtivät tosi kauniisti. Swarovskit on aina varma valinta. Toinen tunnettu merkki on preciosa. Swarovskin kristallit ja strassit ovat ihan parhaita.

Olipa kyseessä helmet taikka aidot kristallit eli kivihelmet, laadusta ei kannata tinkiä. Halpa hinta tuo usein mukanaan heikon laadun. Se näkyy yleensä helmissä vaihtelevina kokoeroina ja muina vikoina helmen pinnassa.

Joissakin helmissä on kyllä luonnollista vaihtelua esim. puuhelmet, joissa se on ymmärrettävää. Vähänkään suuremmat kokovaihtelut näkyvät työssä. Kokoerojen myötä helmien sovittaminen työhön tuo omat haasteensa.

Mielestäni turhin keksintö ikinä, on sisävärjätyt helmet. Sisävärjätyt helmet värjäävät koristeesi, mikäli  erehdyt käyttämään niitä työssäsi. Vältä niitä.

Virkatut joulukoristeet -kirjan malleissa käytin erilaisia ja muotoisia helmiä. Helmien muodoilla ja väreillä voi leikkiä, luoda mielenkiintoisia ja näyttäviä pintoja.

Helmet tuovat koristeisiin ilmeikkyyttä, näyttävyyttä ja kolmiulotteisuutta. Koristeissa voi nähdä luksusta ja glamouria.

Arjen taika on ripaus glitterikimallusta loihdittuna pieninä annoksina ( miksei suurempinakin ) sinne tänne. Kimallusta helmien pinnoilla, kimallusta langoissa.

Helmistä löytyy monenlaista pintaa ja käsittelyä. Pintakäsittelyt luovat helmen ulkonäköön vaikuttavia ja korostavia ominaisuuksia, kuten kiiltoa, himmeyttä, huurteisuutta, metallisuutta, säihkettä, läpinäkyvyyttä yms.

Tällä hetkellä lempparihelmiini lukeutuvat osterinkuorihelmet. Ihan mahtava keksintö. Ja, tietenkin kestosuosikkina swarovskit. Myös lasihelmet ab käsittelyllä metallisin efektein ovat kivoja.

Virkatut joulukoristeet kirjasta löytyy monen monta helmillä koristeltua mallia. Vaihtamalla helmet toisenlaisiin saadaan aikaiseksi kokonaan uusi ilme.

Luovuutta kehiin ja leikkimieltä.

Vaikkapa mallista Hankien hohde saadaan kokonaan eri fiiliksen omaava koriste, kun vaihtaa riisihelmet pyöreisiin lasihelmiin.

En lukeudu punaisen värin ystäviin, silti pidän näistä helmistä, koska nämä muistuttavat jäisiä karpaloita.

Sama malli putkihelmillä. Niin herkkää. Niin ihanaa.

 

Luomisen iloa!

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Makramee lasinaluset

Makramee tekniikalla solmitut lasinaluset syntyvät nopeasti kohosolmuilla. Solmua solmun perään, ja lisäykset aina tarvittaessa. Lankojen eli narujen lisäyskohdan kyllä näkee, milloin on tarpeen lisätä työhön

Lue lisää »
Luova Valo

Näistä ominaisuuksista tunnistaa tähteläisen

Mistä tunnistaa, olenko tähdistä? Mitä ominaisuuksia tähti-ihmisellä eli tähteläisellä on? Näistä ominaisuuksista tunnistaa tähteläisen. Listasin tähän kirjoitukseen yleisimpien tähtityyppien ominaisuuksia. Listasta voit löytää ominaisuuksia, jotka

Lue lisää »