Kimallekuorrutetut paperitähdet

Nyt, kun Oulun alapuolisiin maakuntiinkin on saatu puhtoinen lumikuorrute, valoja viritelty pihamaille ja joulu kolkuttelee ovelle, ajattelin jatkaa joulukoristeintoiluani paperista tehdyillä tähdillä.

Askartelu ja käsityöpuuhat ovat varmasti kiivaassa käynnissä monessa käsitöitä ja askartelua harrastavissa talouksissa, leipomuksista puhumattakaan. Puikot ja koukut kilisevät ja monta muuta puuhaa vielä odottaa joulupukin apulaisilla.

Minulla on havukranssi oveen vielä tekemättä. Yleensä olen ajoissa, mutta nyt lipsahti. No, viikon päästä kranssi on jo varmasti tiensä oveen löytänyt.

Sitä ennen vielä muuta pikkupuuhaa ja koristeita ei kait koskaan voi olla liikaa.

Vaikka virkatut joulukoristeet ovat kovasti mieleeni, vaihtelu virkistää.

Kauniita koristeita jouluun saa myös paperista. Kimallekuorrutetut paperitähdet syntyvät helposti ja vaivattomasti sanomalehtipaperista. Sanomalehtipaperi on sen verran pehmeää, että näiden tähtösten taittelu sujuu ripeästi. 

Tarvitset vain sanomalehtiä paperia, sopivan grillitikun tai miksei neulepuikkokin käy, maalia, liimaa sekä kimalle glitteriä.  Kaikki tosiaan alkaa ensin paperipillien tekemisestä, ja sitten taitellaan. 

Taittelun jälkeen tähdet näyttävät taustapuolelta tältä.

Taittelu jälkeen tähdet maalattiin paksulla valkoisella askartelumaalilla molemmilta puolilta.

Tässä vielä esimerkkinä kirjan sivuista tehty tähti. Siitä kiva, ettei tätä tarvitse käsitellä mitenkään – ellei halua. Ripaus kultaglittteriä sakarankärkiin olisi voinut olla kiva lisä. Jätin kuitenkin tällä kertaa pois.

Kirjan sivutkin tosiaan sopivat tähtien tekoon, se vaan, että… kirjapaperi on kovempaa. Taittelusta tulee hieman haastavampaa ja tähdet ovat jämykän oloisia. Itse kyllä pidän tästä, koska se on taittelun jälkeen valmis ja muutenkin väri miellyttää omaa silmääni.

Kimallekuorrutetut tähdet pienemmässä mittakaavassa toteutettuna sopivat vaikka paketointikoristeiksi. Tai vaikka sinne kuusenoksille taikka pöytäkoristeiksi. Ihan mitä vain keksit.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Origamiornamentit ja sananen ekologisuudesta

Ornamentti vanhasta kirjasta

Vielä pari ornamenttia vanhoista kirjan sivuista

Himmelin valmistaminen paperipilleistä

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Makramee lasinaluset

Makramee tekniikalla solmitut lasinaluset syntyvät nopeasti kohosolmuilla. Solmua solmun perään, ja lisäykset aina tarvittaessa. Lankojen eli narujen lisäyskohdan kyllä näkee, milloin on tarpeen lisätä työhön

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Kynäteline havunveulasista

Muovituotteille voidaan sanoa nyt heipat tämän ekologisemman vaihtoehdon myötä. Tällä kertaa hyppysistämme valmistui korkeampi työ, kynäteline havunneulasista. Neulastyömme siis jatkuvat. Kuten kaikessa muussakin tekemisessä ja

Lue lisää »