Kirjakuulumisia ja enkeleitä

Hei ihana valo. Rakastatko virkkaamista? Haluaisitko oppia uusia asioita virkkauksen saralla?

Tämä kirja tarjoaa siihen mahdollisuuden. Pieni varoituksen sana on paikallaan: Vaarana on, että kirja houkutuksineen nielaisee sinut virkkausihanuuksien ihmemaahan.

Minulle nimittäin kävi niin. Kävi niin, etten osannut lopettaa. Kotini täyttyi joulukorsteista, joita oli enemmän kuin tarpeeksi.

Minulla on nyt ilo esittää syksyllä ilmestyvän kirjani kansikuva. Hip, hei ja hurraa!

Tänään kerron sinulle kirjakuulumisia ja jutelen samalla muutaman sanan enkeleistä matkan varrella.

Olen aiemmin parissa postauksessa jo hieman sivun aihetta. Tänään sukelletaan piirunverran syvemmälle aiheeseen.

Olen tosiaankin tehnyt kirjan. Käsityökirjan. Virkkauskirjan.

Virkkaus on käsityötekniikoista se, joka on minulle vahvinta ja ominta alaani. Olen harrastanut virkkausta lähes koko ikäni. Virkkaus on ollut osa elämääni ja kulkenut mukanani, välillä enemmän, välillä vähemmän.

Virkkaus on pysynyt yhtenä suosikki puuhanani, ilman sitä ei voi elää. Aivan kuten kaikki muukin luova toiminta ja henkisyys ovat minulle tärkeitä asioita ja tuovat sisältöä elämääni.

Ilman luovuutta elämästäni ei tule mitään, enkä ilman henkisyyttäkään pärjää. Olen kokeillut pitää käsityöpainotteista blogia sekä pelkästään henkistä blogia.

On kokeiltu eikä toimi. Olo on oudon vajaa. Minusta tuntuu siltä, etten ole kokonainen. Koen, että jotain oleellista ja tärkeää puuttuu.

Siksi perustin Luova Valo sivuston, joka toimii tukikohtana kahdelle niin erilaiselle blogille. Kerrankin minusta tuntuu hyvältä ja oikealta toimia juuri näin. Tällainen minä olen Valon olentona – henkisenä ja luovana ihmisenä.

Virkkausta on tosiaankin saanut tehdä sielunsa kyllyydestä. Koukku on tosiaan viuhunut ja lankaa kulunut siinä määrin, että välillä hirvitti.

Mitäpä ihminen ei rakkaudesta tekisi? Intohimosta ja rakkaudesta virkkaukseen syntyi virkkauskirja.

Hehkutan aina apujoukkojani. Nimittäin… enkeleitä ja muita valonauttajia. En tiedä olisinko saanut kirjaani valmiiksi tai ylipäätään koskaan tullut tehneeksi kirjaa ilman heidän määrätietoista kannustamista ja kurinalaista toimintaa. 

Suosittelen kaikkia ihmisiä ottamaan tietoisemmin enkelijoukot mukaan luomistyönsä prosesseihin. Elämästä ja arjesta tulee hauskempaa, mielekkäämpää ja onnellisempaa, kun tietää, että Valokaverit ovat arjessa mukana.

Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse tehdä yksin, vaan apua on aina tarjolla niille jotka rohkenevat sitä pyytää.

Apua voimme aina pyytää, mutta meidän ihmisten on myös tehtävä osamme. Emme voi jäädä vain odottelemaan, odottamaan, että joku tulee ja tekee työn meidän puolestamme.  Ilman kurinlaista ja määrätietoista työskentelyä, tätäkään kirjaa tuskin olisi syntynyt.

Keitäs minun joukoissani häärää? Ainakin luovuuden enkeleitä, virkkausenkeleitä, kirjankirjoittaja enkeleitä ja monen monta muuta kaveria pörrää ympärillä aina sen mukaan kenelle minulla on asiaa.  

Matka ideasta kirjaksi on ollut pitkä. Se on ollut antoisa ja viihdyttävä. Matkan varrella on yhdessä naurettu ja iloittu onnistumista, opittu uutta ja ihmetelty mihin kaikkeen virkkaus tekniikkana taipuu.

On siinä eräänkin kerran aivoni pyörittäneet kolmiulotteista kuvaa mallista, jotta näe miltä se näyttää eri suunnista ja kulmista katsottuna. Hyvin pyörii. Aivot on mahtava tietokone. Sitten vain kysytään:

”  Voiko sen toteuttaa virkkaamalla?  “

Mistä ideat malleihini tulevat?

Monet kerrat olen ihmetellyt sitä, mistä kaikki tulee? Mistä kaikki ne ideat ovat peräisin?

Lyhyesti sanottuna, se on intuitiivista. Itseasiassa se on kanavointia. Luovuus ja virkkaus ovat puhtaimmillaan kanavointia ja Valon kanavana olemista.  Luovuus virtaa vapaasti ja luontevasti ilman pakottamista ja rajoittamista.

Enkelithän kertoivat minulle sisälläni olevasta kirjasta, joka tulisi kanavoida ulos. Enkelit tarkoittavat tällä sitä, että kirja on ollut jo valmiina sisälläni, odottamassa aikaa, koska aloitan sen toteuttamisen.  Minä vain olin autuaan tietämätön koko asiasta.

Toki minulta löytyy useampikin eri tekniikka siihen, millä kaikilla tavoilla suunnittelen mallini. Tässä kohtaa enkelit tulevat myös kuvioihin mukaan heittämällä ideanjyväsen, jota sitten alan jalostamaan ja työstämään.

Ja tottahan toki he ovat myös haastaneet taitojani. Uuden oppiminen ja kehittyminen lajissaan on aina suotavaa.

Sammaloituminen paikoilleen ei tule kyseeseen. Itsensä kehittäminen niin luovuudessa kuin henkisyydessäkin on se juttu, mitä kohti pyrin itseäni kuljettamaan.

Itsensä kehittämiseen ja koulimiseen kannattaa panostaa ja satsata. Kaikki aika ja panostus minkä olemme itseemme laittaneet, tulee ennen pitkää tuomaan tuloksia. Henkinen työ ja vaivannäkö palkitsevat.

Kyse on henkisestä pääomasta, jota kukaan ei koskaan tule meiltä pois viemään. Henkistä pääomaa ei voi menettää. Sen sijaan… kaiken maallisen voi menettää – hetkessä.

Kumpaa arvostamme? Maallista mammonaa vai henkistä pääomaa?

Odottavan aika on pitkä

Olen odotellut ja odotellut kirjani edistymistä jo monen monta kuukautta. Siellä se teos on, edelleen kustantajalla. Homma etenee, joskin etanan askelin. Odottavan aika on pitkä.

Ymmärrän kyllä. Itsepä tein – joulukoristekirjan. Jouluaiheista virkkauskirjaa ei ole järkevää julkaista eikä laittaa myyntiin mihin aikaan vuodesta, vaan nimenomaan joulunalla.

Niinpä odotellaan. Tulossa on, ja eteenpäin mennään.

Tarkistelin vielä ohjeita läpi ja bongasin pari suurempaa virhettä. Oi ja voi!

Ohjeet ovat minulle jo niin tutut, että sokeudun virheille. Tekee hyvää pitää muutaman viikon tai kuukauden tauko, katsoa taas uudemman kerran läpi tuoreimmilla silmillä.

Tuntuu erikoiselta katsoa oman kirjansa kantta. Jotenkin…

hyvällä tavalla outo fiilis. Yhtälailla sekin alkaa jännittämään, kuinka kirjaan tullaan suhtautumaan ja minkälaisen vastaanoton se saa.

Kesän ja syksyn katalogi kolahti juuri postiluukustani. Tällaista ihanuutta on syksyllä luvassa. Kirja tulee kauppoihin syyskuussa.

Kirjan sivuilta löytyy ihanuuksia joka lähtöön. Pää voi mennä sekaisin kaikista mahdollisista ihanuuksista, kun tahtoo ne kaikki.

Minulla on tosiaan ollut ympärivuotinen joulu. Joulukoristeet tulevat jo korvista niin, että jouluähkyä pukkaa. Ihana päästä jakamaan tämä kanssanne.

 

Kirja esittelyteksteineen löytyy moreenin /otavan sivuilta. Kurkatkaapas sinne. 

 

Kesän ja syksyn katalogi.

 

Haluatko kysyä kirjasta?

Olipa sydämelläsi mitä tahansa, olisi mukavaa lukea mietteitänne.

Laitathan kommenttia tulemaan? Minulle voi toki sähköpostiakin laittaa tulemaan. Löydät sen Esittelysivultani. 

 

Täältä löydät maininnan kirjastani:

Olipa kerran

Unelmasta todeksi – käsityökirja tulossa.

Virkkaus on mummoo – miten niin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Levon tarpeessa

Olen miettinyt tätä blogitouhua. Vielä jokin aika sitten nautin tästä puuhasta, kunnes siitä tuli suorittamista. Väsynyt kaikkeen, kaipaa nyt lepoa. Olen levon tarpeessa. Kyllästyttää miten

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Muistatko vielä Kalevala -peiton?

Muistatko vielä Kalevalapeitto villityksen muutaman vuoden takaa? Kyseessähän oli yksi Suomi 100 vuotta tempauksista. Se, miksi Kalevala peittoprojektista tuli niin suosittu monen mielestä, on varmaan

Lue lisää »