Kranssi kangassuikaleista

Jee. Kerrankin saa repiä kangasta oikein luvan kanssa. Kranssi kangassuikaleista.

Mainio keino kuluttaa kertyneitä kangaspinoja tai muuten varastoihin lojumaan jääneitä jämäpaloja. Jämät on hyvä laittaa talteen.

Jokainenhan sen tietää, ettei mitään voi heittää roskiin. Jos sen teet, saat pian huomata, että: ” No, nyt sitä ois tarvinnu, ja se lensi jo roskiin ”. No niin. Kuinkas sitten kävikään.

Suikalekranssissa jämille on käyttöä.

Muutenkin kranssintekoa kangassuikaleista kannattaa harkita silloin, jos kiukututtaa ja tekisi mieli haistattaa pitkät p—– kaikelle.

Siinähän repii kangasta ja päästelee ylimääräisiä höyryjä pihalle…

Projektissa voi hyvin hyödyntää kierrätysperiaatetta. Vanhoille vaatteille tai kodin sisustustekstiileille voi tarjota uuden elämän – repimällä ne suikaleiksi ja solmia niistä kransseja.

Kankaat revitään ronskisti suikaleiksi chabby chic tai boheemihengen mukaisesti. Suikaleet pätkitään sopivaan mittaan ja ne solmitaan metallirenkaaseen käänteisellä leivonpääsolmulla ( mikset tavallinenkin solmu käy ).

Kuvan esimerkissä on ihan tavallinen sydämen muotoinen metallirengas pohjana, johon olen solminut suikaleet. Tiiviisti vieri viereen ja tekstuureiltaan erilaisia suikaleita. Toisen kerroksen voi solmia edellisten päälle sinne tänne ja säätää suikaleiden pituutta lyhyemmäksi.  

Tein tämä kranssin pellavasuikaleista sekä puolipellavan ja puuvillan sekoituksesta.

Halusin pohjasta hillityn. Lisäsin väriä ilmankevyestä sifongista.

Tekniikkaan tarkoitettuja kranssipohjiakin varmasti löytyy, joissa on useampi kehä, jolloin työhön saa volyymiä eli muhkeutta.

Pohjan voi itsekin tehdä. Olisin tehnyt katiskaverkosta, kun sitä ei ollut, käytin valmista yksinkertaista sydän –metallirengasta. Kranssista tulee hiukan pelkistetympi, ja ei niin muhkea.

Lopputuloksesta tuli mun näköinen iloisine kevät väreineen.

 

Luomisen iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Ajatuksia väreistä

Ajatuksia väreistä, niiden puutteesta ja vähän muutakin pohdittavaa. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä värit kertovat sinusta? Miksi värejä tulisi käyttää ja suosia luovuudessa ja noin

Lue lisää »
Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 65

Suurin rakkauden teko mitä koskaan tulemme tekemään, on antaa anteeksi itselle. Kaikki mitä olet itsellesi tehnyt ja mitä toiset ovat sinulle tehneet. Rakastu itseesi. Päästä

Lue lisää »