Lumottujen solmujen makrameekukka

Lumottujen solmujen makrameekukka. Makrameesolmeilu on ihanaa puuhaa, ja kuinka monenlaiseen muotoon solmut taipuvatkaan.

Pitkään ihastelin makramee tekniikalla tehtyjä kukkia, ja siitä innostuneena päätin itsekin kokeilla.

Kokeiltu on ja ei ihan helppo juttu ollutkaan. Voitko kuvitella, että minulla meni kokonainen päivä tuskaillessa yhden terälehden kanssa. Makrameeta olen ennenkin tehnyt ja solmut kyllä tuttuja.

Käyn you tubessa katsomassa miten kukka tehdään. Teen ja puran. Teen ja tuskailen. Puran ja teen. Puran. Menen taas katsomaan you tubeen ja yritän pysyä kärryillä. Katson ja katson, miten se sen pyöräyttää.

Niinhän siinä kävi, että luovutin.

Kunnes… muutaman minuutin päästä olin taas kokeilemassa. Luonteeseeni ei kuulu antaa periksi. Minähän teen sen –asenteella jatkoin.

Tälläkin kertaa se tuli todistettua. Ohjeet ja videot eivät toimi enää minulla. Se ei vaan toimi niin. Luovuuteni on vapaata ja intuitiivista. Spontaania. Villiä.

Kaikki mikä rajoittaa vapaana virtaava luovuutta, on mielentasolla luomista. Se on 3 D tason luovuutta. Ei toimi. Ei minulla.

Siispä jatkoin kukan terälehtien solmeilua solmu toisen perään ilman mitään ohjeita. Annoin vaan mennä siltä kun tuntuu. Ja kappas vaan, sehän alkoi luonnistumaan.

Lopulta sain kukan terälehdet valmiiksi. Ompelin ne muutamilla pistoilla toisiinsa kiinni. Teinpä vielä varren kukalleni kääresolmulla.

Kyllä sen kukaksi tunnistaa. Tuosta voi vaan parantaa. Lankana Bobbiny 3 mm.

 

Oletko sinä tehnyt kukkia makrameetekniikalla?

Mitkä ovat sinun kokemuksesi makrameesta?

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Sydänlootus

Niin ihana on rakkaus. Hempeää hehkutusta täältä rakkauden ääreltä. En tiedä, oletteko jo kyllästyneet rakkaushehkutukseeni? Olen tämän kevään aikana saanut kellua ja viihtyä niin äärettömän

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Hifistelysaippua aktiivihiilestä

Kun mulla oli vastikään saippuatehdas käynnissä, tulin samalla hankkineeksi ainekset aktiivihiilisaippuaan. Siispä hifistelysaippua aktiivihiilestä. Näitähän on näkynyt kaupoissa jo jonkin aikaa – siellä ja täällä.

Lue lisää »