Mini seinävaate makrameetekniikalla

Mini seinävaate makrameetekniikalla. Tämä pieni seinävaatekokeilu syntyi koho- ja hernesolmuilla ( eng. berry knot ). Lankana Bobbiny.

Yllättävän vaikeaksi on muodostunut lankojen pituuden arviointi. Paljonhan se riippuu siitä, minkälainen malli on kyseessä, mitä solmuja työssä käytetään ja kuinka paljon niitä on. Käsiala vaikuttaa myös, samoin langan paksuus. Ja, kun mennään monikerroksellisiin töihin, tuo se taas omat mausteensa kehiin.

Aika moni aloittava makrameesolmeilija varmaan painiskelee saman haasteen kanssa. Pitempään solmeilua tehneet ovat antaneet arvioksi 6 – 8 kertaa se pituus mitä haluaa. Mutta kuten jo mianitsin, menekkiin vaikuttaa edellä mainitut asiat.

Tässäkin kokeilussa osa langoista jäi lyhyiksi, ja niitä oli jatkettava. Onneksi tasosolmuissa jatkaminen on suhteellisen helppoa.

Tämäkin on asia, joka opitaan kokemuksen kautta. Harjoitus, harjoitus ja harjoitus tekevät mestarin.

Ihanaa puuhaa joka tapauksessa.

Nyt on langat tilattu isompaan työhön. Sopiva keppikin on valmiina putsattuna ja hiottuna. Pysykäähän kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Virkattu mandala

Nyt on hempeää, herkkää ja valkoista pitsistä unelmaa. Tämän ihanuuden olin melkein unohtanut. Nyt hän on paraatipaikalla alttaripöydälläni, joka on täynnä toinen toistaan kauniimpia kristalleja.

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Kirjan takaa tarinoita

Tulin kertomaan sinulle hieman kirjan takaa tarinoita. Tiesitkö, että nimesin käsityökirjani koristemallit naisten nimillä? Toki mukaan mahtuu jokunen malli, joilla ei ole suoraan naisen nimeä.

Lue lisää »