Näin teet malan eli rukousnauhan

Näin teet malan eli rukousnauhan.

Näytämme sinulle, miten voit helposti ja nopeasti valmistaa itse malan. Perinteisessä malassa on 108 helmeä, ns. guruhelmi ja tupsu.

Malaa eli rukousnauhaa voidaan käyttää meditaatiossa apuvälineenä, kun toistetaan tietoisesti jotain tiettyä mantraa. Mantrat ovat yleensä sanskritin kielisiä, buddhalaisia tai hindulaisia. Miksipä ei itse keksimäänsä voimalausettakin voi toistaa kuin mantraa.

Hindulaisuudessa on useita eri Jumaluuksia, ja niiden eri aspekteja. Jumaluuden eri aspektit voivat olla joko feminiinisiä tai maskuliinisia, ja niillä on omat ominaisuutensa eli laadut.

Esim. Äiti Ammalla ja Äiti Meeralla on omat jumalliset nimensä, jotka ovat feminiinisempiä jumaluuden aspekteja. Keskuudestamme poistuneilla Sai Baballa ja Paramahansa Yokanandalla oli omansa, maskuliinisemmat aspektit.

Tässä kohtaa meidän on hyvä mainita, että jokaisessa meissä on nämä samat aspektit, feminiininen ja maskuliininen vaikuttamassa, riippumatta siitä kumpaa sukupuolta olemme.

Se, mikä tässä on se juju, on, että pyhä feminiinisyys ja pyhä maskuliinisuus tulisi olla meissä kauniilla tavalla tasapainossa. Tarvitsemme molemmat, jotta voimme olla tasapainoisia kokonaisuuksia.

Toinen ominaisuus eli laatu, ei ole toista parempi tai huonompi, vaan molemmat ovat samanarvoisia, yhtä tärkeitä ja arvokkaita.

Kun rukoilemme ja toistamme mantroja, voimme käyttää mala- nauhaa apuna. Tiedämme milloin yksi kierros on tullut täyteen, kun saavutamme guruhelmen. Guruhelmen yli ei koskaan hypätä, vaan käännämme malan aloittaaksemme uuden kierroksen. Mantran toistamista voi jatkaa niin kuin haluamme.

Nyt päästään asiaan. Oletko valmis?

 

 
 

 

 

1.  Ota 115 cm pituinen pätkä lankaa. Pujota lankaan vuorotellen siemenhelmi, puuhelmi, siemenhelmi jne.

2.  Katso, että molemmissa päissä viimeisenä helmenä on siemenhelmi. Tarkista vielä, että nauhassa on oikea määrä helmiä ja, että olet pujottanut ne oikeassa järjestyksessä.

3.  Pujota molempien lankojen läpi iso helmi guruhelmeksi.

4.  Ota leikkuualusta, viivain, tapettiveitsi, kynä ja ohutta pahvia. Piirrä pahviin haluamasi suikaleen koko esim. 60 x 60 mm. Voit määrittää pahvin koon itse, sen mukaan haluatko pienen vai isomman tupsun. Leikkaa  se irti tapettiveitsellä.  Taita pahvi keskeltä kahtia.

5.  Kiepauta anchorin merkauslankaa pahvin ympärille niin monta kierrosta kuin haluat. Leikkaa alaosasta auki.

6.  Aseta tupsu guruhelmen alapuolelle. Solmi tupsu tiukasti kiinni parilla solmulla. Solmukohdan päälle voi sipaista hieman liimaa purkautumisen estämiseksi. Leikkaa langanpäät. Huomaatko, solmukohta jää siististi piiloon tupsun sisälle.

7.  Ota pätkä merkauslankaa. Kiepauta muuta napakka kierros lankaa tupsun ympärille ja tee pari solmua. Katkaise langanpäät. Lopuksi voit siisti terävillä saksilla hapsut samaan pituuteen.

Valmista tuli. Nyt sinulla on itse tehty mala eli rukousnauha.

Malan voi käydä siunauttamassa valitsemallaan henkisellä mestarilla. Tee sinäkin niin, mikäli koet sen tarpeelliseksi. Malaa voi silti käyttää, vaikka sitä ei olisi siunattu.

Luomisen iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Ytimessä on rakkaus

Kaiken ytimessä on rakkaus mielen kuperkeikoista huolimatta. Mieli heittää usein kuperkeikkaa. Mieli heilahtelee ja kelluu kuin korkki ulapalla heitellen sinua sinne tänne. Mielen luomukset eivät

Lue lisää »
Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 12

Kun seisomme omassa Voimassamme ja Valossamme, olemme sinut itsemme kanssa. Hyväksymme täysin Itsemme ja kaikki olemuspuolemme. Meidän on oltava rohkeita uskaltaaksemme katsoa omaa Valoamme. Ja,

Lue lisää »