Näin teet merenneitolyhdyn

Näin teet merenneitolyhdyn.
Esittelemme jälleen yhden hauskan tavan kierrättää ja tuunata lasipurkit.

Samalla periaatteella voi tehdä eri teemalla varustettuja tunnelmallisia lyhtyjä. Teemaksi voit valita ihan mitä vain keksit:

 • Merenneidot
 • Delfiinit
 • Yksisarviset
 • Lohikäärmeet
 • Keijut
 • Enkelit
 • Joulu
 • Pääsiäinen
 • Halloween
 • Modernit kaupunkimaisemat
 • Siis ihan mitä vain keksit

 

Oletko valmis? Nyt aloitamme.

 
 

 

 

 

1.  Jos sinulla on valmiita merenneitoprinttejä, käytä niitä. Tarvitset merenneidon, kaksi delfiiniä ja korallin.

Ellei sinulla ole printtejä, voit piirttää itse tarvittavat hahmot ja figuurit, ja tulostaa ne. Vaihtoehtoisesti voit myös piirtää mallineen, jonka avulla siirrät hahmot ja figuurit mustalle A4 paperille.

Tavallisen valkoisen paperin tai kartongin voi maalata mustaksi. Käytä niitä materiaaleja, joita sinulta löytyy.

Tässä esimerkissä me käytimme valkoista kartonkia, jonka maalasimme askartelumaalilla mustaksi.

 

2.  Piirrä, leikkaa ja tulosta hahmot ja kuviot. Jos käytät valkoista paperia tai kartonkia, maalaa ne mustaksi.

3.  Levitä liima huolellisesti. Kiinnitä hahmot ja kuviot lasipurkin sisäpuolelle haluamiisi kohtiin. Voit käyttää pinsettejä apuna. Painele puhtaalla siveltimellä hahmot tiukasti kiinni lasin pintaa vasten.

4.  Sekoita puuliiman sekaan pieni määrä askartelumaalia ice blue. Laita väriä mieluummin liian vähän kuin liikaa. Sekoita joukkoon vielä pieni määrä jääkristalligeeliä.  Tämän voi jättää myös pois.

5.  Käsittele lasipurkin pinta liima-maaliseoksella. Käytä sivellintä tai superlonin palasesta tehtyä tuputinta. Anna kuivua.

6.  Uusi käsittely tarvittaessa. On makuasia, haluatko pinnasta läpukuultavamman vai peittävämmän.

Me käsittelimme purkin pinnan kahteen kertaan. Kannattaa kokeilla ja testata lad-valojen kanssa ensimmäisen maalauskerran jälkeen, miltä näyttää.

7.  Tuumaus tauko. Haluatko lyhdyn, jossa johto tulee purkin ulkopuolelle? Jos niin, on sinun porattava reikä kanteen. Tarvitset akkuporakoneen ja metallille tarkoitetun poranterän. Hio terävät porasupurseet viilalla tai hiomapaperilla.

Huomio! Emme osaa varmuudella sanoa, miten sähkölaitteet toimivat suljetussa tilassa, joten porasimme varmuuden vuoksi reiän kanteen.

8.  Käsittele lasipurkin kansi Grass effect sammalmaalilla. Lämmitä sammalmaali askartelukäyttöön tarkoitetulla kuumailmapuhaltimella ( 300 W ) kauttaaltaan. Pinta on valmis, kun se kohoaa kuplille.

Voit käyttää myös raksahommiin tarkoitettua kuumailmapuhallinta, kunhan muistat kiinnittää erityistä huomiota paloturvallisuuteen. Tämän kaltaiset puhaltimet ovat tehokkaita ( esim. 1400 w ) ja siksi niitä on käytettävä vain ja ainoastaan palamattomilla pinnoilla huomioiden aina paloturvallisuusasiat.

Mikäli käytät tämän kaltaista laitetta, käsittele pinta etäämmältä ja suhteellisen nopeasti. Liian pitkään kuumuutta saanut kohta, saattaa rikkoa lasin ja polttaa pinnoitteet. Turvallisuus ennen kaikkea!

Tässä esimerkki raksakäyttöön tarkoitetusta kuumailmapuhaltimesta. Tämän teho on 1400 W ja siksi turhan järeä ja tehokas askartelukäyttöön.

Jos sinulla on askartelukäyttöön tarkoitettu kuumailmapuhallin, jonka teho on max  300 W, suosittelemme sinua käyttämään sellaista tai hankkimaan sellaisen.

9.  Kiepauta luonnonnaurua lasipurkin yläosaan useita kierroksia. Tee rusettisolmu.

10.  Käsittele vielä Grass effect sammalmaalilla purkin ylä- ja alaosat haluamistasi kohdista. Viimeistele pinta kuumailmapuhaltimella.

11.  Viimeistele samaloitunut pinta eri värisillä vihreillä askartelumaaleilla. Näin saat pintaan kerroksellisuutta ja elävyyttä.

12.  Käsittele simpukankuoret ja muut koristelutarvikkeet sieltä täältä Grass efect sammalmaalilla. Viimeistele ne vielä vihreillä askartelumaaleilla.

13.  Liimaa simpukat ja muut valitsemasi koristeet kiinni kanteen ja lasipurkin pintaan. Voit käyttää kuumaliimaa, pikaliimaa tai puuliimaa.

Puuliima sopii oikein hyvin, mutta liimauksen kuvumista joutuu hetken odottelemaan, ja koristeet kannattaa liimata pienissä erissä.

14.  Laita lyhdyn sisään paristokäyttöinen led -kynttilätuikku tai -valosarja. Eri vaihtoehtoja löytyy tunsaasti. Kokeilemalla löydät mieleisen valon lyhtyysi.

15.  Valmista tuli. Nyt tunnelmoidaan!

 

 

Innostuitko? Kokeile ihmeessä!

Luomisen iloa!

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Huovutettu kulho

Kerroin aiemmin osallistuneeni huovutus-aiheeseen webbinaariin. Huopataiteilija Elena kertoili ja näytti miten syntyy huopaliina ja lautanen / kulho huovuttamalla. Olihan sitä heti käytännön tasolla kokeiltava. Neljän

Lue lisää »