Origamiornamentit ja sananen ekologisuudesta

Vaihteeksi paperintaittelua. Origamiornamentit ja sananen ekologisuudesta. Samalla sain syyn kuluttaa varastoihin kertyneitä skräppispapereita. Syntyi pastellin sävyisiä origamiornamentteja.

Aina kuusta ei tarvitse koristella muovikrääsällä. Tänään tulin esittelemään sinulle yhden vaihtoehdon siihen, kuinka voit koristella kuusesi edullisesti ekologisemmasta näkökulmasta.

Näin joulun aikaa muovikrääsää huutaa yks jos toinen kauppa ja näyteikkuna. Ihminen kantaa muovia monessa muodossa kotiinsa. Miksi?

Kun voisimme valita toisin.

Nykyihminen elää muovin täyteisestä elämää. Maailman meret kelluvat ihmiskunnan muovijätteestä. Mikromuovi kulkeutuu ravintoketjussa eteenpäin.

Ruususen unessa on turha elää täällä Suomessakaan. Mikromuovi on löytänyt tiensä joka maailman kolkkaan.

Ihmiskuntana meidän tulisi kyetä tekemään kestäviä ja ekologisia ratkaisuja. Valinnat ja päätökset lähtevät aina yksilöstä itsestä ja siitä minkälaisena esimerkkinä itse toimimme.

Muovikoristeet voitaisiin heivata lopullisesti ja valmistaa kuusenkoristeet itse. Joulukoristeet voi virkata, huovuttaa tai sitten taitella paperista origamikoristeita.

Vaihtoehtoja on rajattomasti.

On toimittava. On ryhdyttävä sanoista tekoihin. Asioiden jättäminen ajatuksen tasolle ei riitä. Toimia tarvitaan. Meidän jokaisen.

Kuusipuukin on kauneimmillaan itse koristelluilla koristeilla. Olen vakaasti tätä mieltä.

Arvostus ja kunnioitus lähtevät aina itsestä. Kun itse arvostaa kättensä tuotoksia ja näkee lopputuloksen edessään, voi tuntea hienoista ylpeyttä  ( positiivisessa mielessä ).

Rakkaus, ilo ja tyytyväisyys siitä, kun omin käsin on saanut aikaiseksi jotain kaunista ja luovaa. Rakkaus käsillä tekemiseen tuo iloa ja riemua, joka kuplii sydämen laajetessa luomisen palosta.  

 

Aina jaksaa hämmästyttää, miten paperista saa ihan vaan taittelemalla kolmiulotteisia, hyvin graafisiakin muotoja aikaiseksi. Paperista on moneksi.

Tarkkana saa olla, jotta taitokset ja kulmat tulevat siististi. Paperikaan ei saa olla liian pehmeää tai liian kovaa vaan just sopivaa. Oikeita origamipapereitakin on olemassa. Niitäkin voi käyttää, tosin aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan voi kierrättää.

Itse käytän esim. kukkapaketeissa käytettyä käärepaperia askartelutöissä. Ne ovat usein kauniita ja ne taipuvat monenlaisiin paperiaskarteluihin. Jemmaan aina parhaat ja kauneimmat paperit talteen, jotta voin loihtia niistä myöhemmin jotain kaunista.

 

Taittelin ensin harjoitustyön kukkakaupan käärepaperista. Paperi oli kaunista ja tunnelmaltaan se olisi sopinut parhaiten. Rakenne jäi tosin lerppaseksi, joten idea oli hylättävä.

Sitten muistin vanhat skräppispaperit. Ajattelin kokeilla, josko ne taipuisivat paperintaittelun saloihin. Vielä kun helmiä ja luonnonnaruakin oli, ei muuta kuin tehdas käyntiin.

Näyttävyyttä ornamentteihin saa luotua ylä- ja alaosien erivärisillä papereilla. Tätä timanttimallia ei tarvitse edes liimata kiinni. Taittelu vaan ja kaksi osaa sujautetaan nätisti paikoilleen.

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Pieni on kaunista.

Rullaati, rullaati.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 36

Emme ole keksineet mitään uutta. Kaikki ajatukset on ajateltu ihmiskunnan hostorian aikana lukemattomia kertoja. Miljoonia, miljardeja, biljoonia ja triljoonia kertoja. Luulemme, että ajatukset ovat omiamme.

Lue lisää »