Ornamentti vanhasta kirjasta

Ornamentti vanhasta kirjasta.

Vanhoista kirjoista voi tehdä vaikka mitä. Aiemmissa postauksissa näytimme sinulle, miten vanhan kirjan sivuista voi valmistaa paperipillejä himmeliä varten.

Jatkamme vanhojen kirjojen kierrätysteemalla. Tässä jälleen yksi oiva tapa kierrättää kulahtaneet kirjat ja antaa niille uusi elämä.

Tänään näytämme sinulle, miten voit itse valmistaa näyttäviä ornamentteja. Nämä valmistuvat suhteellisen nopeasti. Ja jos olet glitter-kimalteen ja muun säihkyvän ystävä, voi koristella näitä mielesi mukaan koristamaan joulukotia.

 

1. Suunnittele ensin malli paperille.
2. Piirrä malli ohuelle pahville ja leikkaa se irti.
3. Irrota kirjasta selkämys varovasti irti. Poista samalla myös muutamat ensimmäiset sivut kirjasta.
4. Kiinnitä maalarinteipillä malli kirjaan.
5. Sahaa lehtisahalla mallin ääriviivoja pitkin. Jos sinulla ei ole lehtisahaa, voit käyttää tapettiveistä. Leikkaa silloin vain muutama sivu kerrallaan noudatellen mallineen ääriviivoja. Muistathan aina noudattaa työturvallisuutta.

6. Hio epätasaisuudet pois. Laita hiomapaperi pienen puukalikan ympärille. Pyöreiden muotojen hiomisessa voit käyttää apuna sopivan kokoista pyörätankoa tms.
Hiomisen jälkeen voit myös maalata kirjan sivujen reunat vaikkapa kultamaalilla.

7. Aloita ornamentin sivujen avaaminen keskeltä, ja etene vähitellen pari sivua kerrallaan molempiin suuntiin. Tämä vaihe vaatii hiukan kärsivällisyyttä, sillä selkämystä on suostuteltava kaartumaan nätisti pikku hiljaa 360 astetta. Toista toimenpide toistamiseen sivu kerrallaan edeten. Ole varovainen, jotta sivut eivät irtoa.

8. Levitä liimaa selkämyksen reunoihin. Katso, etteivät sivut liimaudu kiinni. Liimaa samalla ripustuslenkki.

9. Käännä ornamentin selkämyksen reunat kiinni toisiinsa. Laita puristimet aivan selkämyksen tyveen, jotta se liimautuu hyvin kiinni. Anna kuivua.
10. Irrota puristimet.
11. Ota viivoitin tai virkkuukoukku ja vedä varovasti selkämystä pitkin sivu kerrallaan. Tämä toimenpide avaa ornamentin sivut tasaisesti.
12. Valmis.

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Vielä pari ornamenttia vanhoista kirjan sivuista.

 

 

 

 

 

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Valonauttajien viesti vko 46

Tässä ajassa on tärkeää elää korkeimmassa mahdollisessa värähtelytaajuudessa. Sinun tehtäväsi on huolehtia omista energioistasi, jotta ne pysyvät mahdollisimman puhtaina ja korkeissa taajuuksissa. Sinä olet vastuussa

Lue lisää »
Luova Valo

Valonauttajien viesti vko 52

Koko syksyn ajan on sisimpäänne puhdistettu, jotta voitte ottaa vastaan yhä hienojakoisempia, korkeampia ja puhtaampia valotasoja olemukseenne. Dna:nne muuntautuu vähitellen vastaanottamaan korkeampia valotaajuuksia. Ennen sitä

Lue lisää »