Paperihelmien valmistaminen – koristeet himmeliin

Paperihelmien valmistaminen – koristeet helmiin.

Tässä kolmannessa jaksossa jatkamme himmelin valmistusta. Viemme himmelin uudelle tasolle jalostamalla sitä vielä hieman. Valmistamme nyt himmelin sisäosan koristeet eli paperihelmet.

Valmistamme jo tutuksi tulleella tekniikalle kaksi pilliä eli putkihelmeä ja yhden pullean tynnyrihelmen.

 

 
 

 

1. Ensin valmistamme kaksi pitkää putkihelmeä. Irrota kirjasta pari sivua, ja leikkaa niistä vaaleat reunukset pois. Leikkaa sivut 10 x 13, 5 cm kokoisiksi. Tarkistaa kasatusta himmelistä sisämitta.

2. Tee liima-vesiseos jugurttipurkkiin tai käytä pelkkää liimaa. Levitä liima-vesiseosta tai liimaa paperien päälle. Rullaa paperi pitkältä sivulta pilliksi. Tarkista, että saumakohta tarttuu kunnolla kiinni. Laita putkihelmet eli pillit kuivumaan grillitikkujen päälle. Katso paperipillin valmistamisen ohje täältä.

3. Seuraavaksi valmistamme tynnyrihelmen. Irrota kirjasta muutama sivu. Tasaa sivut suoriksi, ja leikkaa 3 cm:n suikaleita 9 kpl. Katso, että yksi suikaleista on kokonaan tekstillinen eli vaaleat reunukset on leikattu pois. Helmen sisäosissa voi käyttää myös vaaleat reunaosat, koska ne eivät näy.

 

4. Merkitse suikaleiden alaosaan viiva 1 cm:n päähän reunasta. Levitä liimaa tai liima-vesiseosta merkatulle alueelle, ja aseta toinen suikale päälle. Liimaa kaikki suikaleet näin.

 

5. Levitä liima-vesiseosta tai liimaa paperisuikaleille sitä mukaan kun rullaat paperia grillitikun ympärille. Tarkista, että saumakohta on liimautunut hyvin.

 

6. Sipaise vielä liimaa helmen molempiin päihin, ja tynnyrihelmi on valmis.

7. Himmelin sisäosan koristeet eli paperihelmet ovat nyt valmiita. Anna niiden kuivua seuraavaan päivään.
Vinkki! Voit tehdä nämä koristeet samalla kertaa, kun valmistat paperipillit himmeliin. Paperipillien ohjehan löytyy täältä.

 

Luomisen iloa!

 

PS. Seuraavassa jaksossa teemme vielä tupsun ja kiinnitämme helmet himmeliin.

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Paperipillien valmistaminen vanhoista kirjan sivuista.
Himmelin valmistaminen paperipilleistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Makrameesulka kohosolmuilla

Solmeilu on vienyt mennessään. Vaikka virkkaustakin on toki tapahtunut, hurahtaminen makramee solmeiluun on tainnut väistämättä tapahtua. Tätä kohosolmuilla tehtävää makrameesulkaa puurenkaaseen tehtynä, olen pitkään ihastellut

Lue lisää »
Luova Valo

OIvaltava tietoisuus nro 3

Sydämen pyhyydessä voimme kokea täydellisen rakkauden. Rakkauden, joka on, elävä ja käsin kosketeltava. Voimme vain antautua sen voimalle, tulla kokonaiseksi. Yhdeksi.        

Lue lisää »