Paperimassalinnut pistemaalauksella

Paperimassalintu

Siinä he napottavat – paperimassalinnut pistemaalauksella. Niin on koreat puvut näillä tirpoilla. Mikäpä siinä sirkutellessa kevättä rinnassa.

Näiden lintujen valmiiksi saattaminen oli jokseenkin kovan työn takana. Tästä meinasi tulla ikuisuusprojekti …  Ajatus ” Valmistuvatko edes koskaan, ” alkoi hiipiä takaraivoon.       

 

Kaikki on alusta asti itse tehty:

Paperin silppuaminen, paperisilpun keittäminen, paperimassan teko, lintuaihioiden teko, 1. paperimassan levitys aihioiden päälle, kuivaus, 2. paperimassa kerros eli siipien muotoilu, kuivaus, pakkelointi eli tasoittaminen ainakin kahteen kertaan, kuivaus, hiominen, pohjamaalaus, kuivaus, pintamaalaukset kahteen kertaan kuivauksien kanssa, kuviointi pistemaalauksella ja välillä maalin kuivattelua.

Tirppojen valmistamiseen ajallisesti meni useampi kuukausi.

 

Miksi ei voi tehdä helppoja töitä?

Miksi ei voi mennä siitä mistä aita on matalin?

 

No, ei voi ei.

Helpot tekemiset eivät tuo riittävää haastetta eikä niistä opi uuttakaan. Heti vaan syvään päähän vaikeimman kautta, niin kappas vaan, todennäköisesti matkan varrella tulee haasteita eteen ja niiden myötä suurempaa kasvua ja kehittymistä. Myös ongelmien ratkaisutaidot kehittyvät.

Virheet ovat tärkeitä kasvun ja kehittymisen kannalta, silloin kun niihin osataan asennoitua oikein. Tämä pätee ihan kaikkeen elämässämme.

 

Sitten on tämä kaveri… joka muistuttaa angry bird:siä. On hänellä sen verran tuima ilme.

Kokeilinpa muutamaan lintuun foam clay massaa ihan vain siipien koristeeksi. Aluksi olin hiukan skeptinen sen suhteen tarttuuko massa jo maalattuun pintaan kiinni, mutta hyvinhän se toimi.

Miinuspuolena mainittakoon…

en ole kiinatuotteiden fani. En ymmärrä miksi kaikki pitää sieltä asti tänne Suomeen tuoda. Jos jotain voi itse tehdä, niin sitten se tehdään IHAN  ITSE. Muutoin, voi olla ilman.

Kyllä siinä kuulkaas muutaman päivän sai pistemaalausta ( eng. dot painting ) tehdä, jotta 10 tirpan parvi sai koreat pukunsa. Tarkkana sai olla, käsi vakaana ja keskittyneenä siihen mitä tekee.

Pistemaalaus on tehty vapaalla kädellä ilman apuviivoja tai sabluunan kaltaisia apuvälineitä. Pistemaalaus käy hyvin meditaatiosta ja samalla oppii 100 % läsnäoloa.

Pistemaalauksen aikana ei kannata ajatella mitään. Jos ajattelee muuta tai keskittyminen herpaantuu, saa virheen aikaiseksi. Ja näitä pistemaalattuja virheitä voi olla vaikea korjata.

Loppu hyvin. Kaikki hyvin. Valmista tuli.

 

Luomisen iloa!

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Pöllö paperimassasta.

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Neulahuovutettu panda

Hän on omintakeinen panda. Tämä pikkukaveri on vain rapit 10, 5 cm pitkä, ja hänet on neulahuovutettu. Tein hänet aikoinaan nukkekotimaailmaan. Minulle käy usein niin,

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Paperimassasta on moneksi

Paperimassasta on moneksi. Oiva tapa kierrättää ja hyödyntää nurkkiin kertyneet samalehdet, vanhat kuitit ja tositteet. Toki onhan tämä aikaa vievää eikä hätäisen ihmisen homma ollenkaan.

Lue lisää »