Paperipillien valmistaminen vanhoista kirjan sivuista

Paperipillien valmistaminen vanhoista kirjan sivuista

Tässä neliosaisessa sarjassa aloitamme matkan kohti himmelin valmistusta. Opit miten voit hyödyntää vanhoja kirjoja, valmistamalla kirjan sivuista paperipillejä. Paperipilleistä valmistuu aikanaan upea himmelli.

Tässä 1. jaksossa keskitymme valmistamaan vanhoista kirjan sivuista paperipillejä. Matkamme kohti himmelin valmistamista voi alkaa.

1. Irrota vanhasta kirjasta 10 sivua tapettiveitsellä.

2. Leikkaa jokaisesta sivusta vaaleat reunukset pois. Katso, että kaikki ovat samankokoisia. Tarvitset 10 kpl 10 x 15 cm kokoista palasta.

3. Leikkaa kahdesta 10 x 15 cm sivusta 4 kpl 7,5 x 10 cm kokoista palasta

4. Tee liima-vesiseos tai käytä pelkkää liimaa. Huokoisemmalle paperille riittää liima-vesiseoksen suhteeksi 1:1, mutta jos kirjan sivu on kovempaa, liimaa tarvitaan suhteessa enemmän. Tiedät tämän kokeilemalla.

Minulla oli tässä esimerkissä huomattavasti kovempi kirjan sivu kyseessä, joten tuo 1:1 ei riittänyt, vaan jouduin käyttämään liimaa reippaammin.

5. Suojaa työympäristö asianmukaisesti.

6. Tee ensin paperin pitkälle sivulle taitos kuivana. Levitä liima-vesiseosta tai liimaa paperin pintaan, ja rullaa paperi grillitikun ympärille. Katso, että paperin saumakohta kiinnittyy hyvin. Voit käyttää liimaa, jotta saumakohta tulee tiiviisti kiinni.

7.  Liimaa ja rullaa kaikki 10 paperia pituussuunnassa pilleiksi, ja laita pillit kuivumaan grillitikkujen päälle.

Huomio! Jos paperipilli ei irtoa grillitikusta, on se tarttunut kiinni. Grillitikku on suotavaa pestä joka kerta ennen kuin aloittaa uuden pillin rullaamista.

8. Liimaa ja rullaa pilleiksi myös 4 pienempää paperia paperin lyhyiltä sivuilta. Laita pillit kuivumaan grillitikkujen päälle. Pillit saavat rauhassa kuivaa seuraavaan päivään.

Vinkki! Leikkuujätteen voi pistää talteen. Siitä voi tehdä paperimassaa.

Luomisen iloa!

PS. Seuraavassa jaksossa valmistamme paperipilleistä himmelin.

 

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Paperimassasta on moneksi

Paperimassasta on moneksi. Oiva tapa kierrättää ja hyödyntää nurkkiin kertyneet samalehdet, vanhat kuitit ja tositteet. Toki onhan tämä aikaa vievää eikä hätäisen ihmisen homma ollenkaan.

Lue lisää »
Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 43

Emme voi odottaa, että joku tulee ja rakastaa meidät ehyeksi. Meidän on tehtävä se itse. Meidän on ensin rakastettava itseämme, jotta voimme rakastaa muita.

Lue lisää »