Pieni on kaunista. Niinhän se taitaa olla. Elämä on arvokasta ja kaunista, olkoon se kuinka pientä tahansa.

Sain valonauttajilta tällaisen muistutuksen. Miten loistava sanoma, vinkiksi meille kaikille. Olkoon elämä kuinka pientä tahansa, on elämä yhtä tärkeää ja arvokasta, koosta ja saavutuksista riippumatta.

Ego vain haluaa saavutuksia ja olla mahdollisimman näyttävässä roolissa. Mieli ei näe elämän syvintä tarkoitusta.

Koolla, mahtavuudella, näyttävyydellä ja huomiohakuisuudella ei ole merkitystä. Elämän pienuus ja lyhytkestoisuudessa on kauneutensa, elämän syvin tarkoitus ja luonnollinen kiertokulku.

Palatakseni takaisin maanpinnalle paperihommiin…

 

Pieni on kaunista – sanoma sai minut työstämään paperia. Innostuin vaihteeksi quilling tekniikasta.

Valmiiksi leikattuja quilling suikaleitakin saa, jolloin säästyy ällyttömältä leikkaamiselta. Nykyään saa kauniitakin quilling paperisuikaleita, niiden yksiväristen lisäksi.

Minulle vanhan kirjan kellastuneet sivut ovat kaikkein kauneinta materiaalia. Usein myös poltan paperia, jotta saan siitä toiveideni mukaisen.

Quilling työvälineitäkin on. On quilling kynää, kampaa, alustaa ja leikkuria, ken niistä tykkää. Alkuun kyllä pääsee käyttämällä eripaksuisia grillitikkuja ja kyniä, ilman, että tarvitsee hankkia koko arsenaalia quiling työvälineitä.

Itse olen tehnyt muodot silmämääräisesti tai käyttänyt tavallista kampaa.

Tässä mallissa suikaleet leikataan 1 cm:n levyisiksi. Suikale pyöräytetään kynän ympärille, ja tippa liimaa. Sitten taivutetaan haluttuun muotoon. Valmiin koristeen keskelle liimataan vielä kristallistrassi, niin se olisi siinä.

Kokoa pienellä ja somalla quilling hiutaleella n. 5 cm. Vaikka joulukoristeeksi.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ornamentti vanhasta kirjasta.

Vielä pari ornamenttia.

Ruosteiset koristeet.

 

 

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 9

Hakemalla hakemalla ja etsimällä itsemme ulkopuolelta, emme tule löydetyksi. Vasta kääntymällä sisäänpäin itseemme, tulemme löydetyksi, kuulluksi, nähdyksi ja rakastetuksi omana itsenämme. Olemme löytäneet kotiin.  

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Huovutettu kukkaro

Kun huovutusvimma iskee yllättäen ja tahtoo saada valmista nopeasti, niin pienet huovutustyöt ovat silloin paikallaan. Huovutettu kukkaro valmistuu nopeasti. Samalla pääsee testaaman eri tekniikoita ja

Lue lisää »