Pieni on kaunista. Niinhän se taitaa olla. Elämä on arvokasta ja kaunista, olkoon se kuinka pientä tahansa.

Sain valonauttajilta tällaisen muistutuksen. Miten loistava sanoma, vinkiksi meille kaikille. Olkoon elämä kuinka pientä tahansa, on elämä yhtä tärkeää ja arvokasta, koosta ja saavutuksista riippumatta.

Ego vain haluaa saavutuksia ja olla mahdollisimman näyttävässä roolissa. Mieli ei näe elämän syvintä tarkoitusta.

Koolla, mahtavuudella, näyttävyydellä ja huomiohakuisuudella ei ole merkitystä. Elämän pienuus ja lyhytkestoisuudessa on kauneutensa, elämän syvin tarkoitus ja luonnollinen kiertokulku.

Palatakseni takaisin maanpinnalle paperihommiin…

 

Pieni on kaunista – sanoma sai minut työstämään paperia. Innostuin vaihteeksi quilling tekniikasta.

Valmiiksi leikattuja quilling suikaleitakin saa, jolloin säästyy ällyttömältä leikkaamiselta. Nykyään saa kauniitakin quilling paperisuikaleita, niiden yksiväristen lisäksi.

Minulle vanhan kirjan kellastuneet sivut ovat kaikkein kauneinta materiaalia. Usein myös poltan paperia, jotta saan siitä toiveideni mukaisen.

Quilling työvälineitäkin on. On quilling kynää, kampaa, alustaa ja leikkuria, ken niistä tykkää. Alkuun kyllä pääsee käyttämällä eripaksuisia grillitikkuja ja kyniä, ilman, että tarvitsee hankkia koko arsenaalia quiling työvälineitä.

Itse olen tehnyt muodot silmämääräisesti tai käyttänyt tavallista kampaa.

Tässä mallissa suikaleet leikataan 1 cm:n levyisiksi. Suikale pyöräytetään kynän ympärille, ja tippa liimaa. Sitten taivutetaan haluttuun muotoon. Valmiin koristeen keskelle liimataan vielä kristallistrassi, niin se olisi siinä.

Kokoa pienellä ja somalla quilling hiutaleella n. 5 cm. Vaikka joulukoristeeksi.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ornamentti vanhasta kirjasta.

Vielä pari ornamenttia.

Ruosteiset koristeet.

 

 

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Laskostaiteltu enkelikoriste

Enkelit ovat täällä. Laskostaiteltu enkelikoriste. Muistatko sinä vielä lapsuuden aikaiset kiiltokuvaenkelit? Minä ainakin muistan kauniit kiiltokuvat enkeleineen ja kukkineen. Silloin enkelit olivat vain kiiltokuvissa. Nykyään

Lue lisää »
Luova Valo

Minuuden harha

Ihmisenä rakennamme todellisen itsen ympärille rooleja ja naamioita koko elämämme ajan. Kuin varkain, huomaamattamme olemme tulleet luoneeksi minuuden harhan. Tämä egon rakennustyö alkaa ensimmäisestä hengenvedostamme

Lue lisää »