Ranneke kalannahkasta

Vaihtelu virkistää. Nyt ollaan erikoisemman materiaalin äärellä. Ranneke kalannahkasta alusta loppuun asti made by me. Omin kätösin on parkittu, värjätty ja muokattua. Pitkä prosessi valmiiksi tuotteeksi.

Kalannahka on yksi minun lempimateriaaleista. Olen kiitollinen itselleni siitä, että aikoinaan kävin kurssin kalannahkan parkitsemisesta. Innokas kun olin, taisin viihtyä kurssilla peräti kolmeen kertaan.

Hyvä niin, sillä kokemusta karttui. Sittemmin olen itse uskaltanut kokeilla ja testailla, oikoa ns. mutkat suoriksi.

Kalannahkasta saa loihdittua mielettömän upeita soturimaisia asusteita. Jos tykkää sellaisesta.

Minulta löytyy muutamia mateennahkasta tehtyjä rannekkeita. Olen huomannut, kun sellaisen ranteeseen laittaa, niin jopas tulee soturifiilis : ” Älä kuule tuu mulle urputtaan… ” Kummasta nostattaa ryhtiä ja vahvistaa itseluottamusta.

Pitkään pohdiskelin sitäkin voisiko kalannahkaan yhdistää virkkaamista. Nyt oli aikaa testailuun ja todistettua tuli. Kyllä, virkkausta voi yhdistää kalannahkaan.

Yleensä rannekkeiden nurjalle puolelle ommellaan venymätön puuvillakangas. Lohennahka on ohutta pehmitettynäkin, joten se kaipaa kaveriksi vahvistavan materiaalin.

Jotkut laittavat kalannahkan liiman kanssa kiinni. Toiset käyttävät esim. naudan nahkaa tms. tukea antavana materiaalina. Minusta se vaan on nahkan haaskausta, laittaa nahkaa nahkan päälle.

Ne, jotka ovat lukeneet postauksiani, tietävät, että minähän en ompele. Vain pitkin kynsin ja hampain raahaudun ompelukoneen ääreen.

Virkkaaja tarttuu mitä todennäköisemmin koukkuun. Asia hoituu sukkelammin virkaten.

Taustapuolen vahvike sovitetaan nahkan muotoon virkkaamalla. Vahvikkeesta tuli hieman paksuhko ja jämykän oloinen. Pitää ainakin hyvin muotonsa.

Arvostan luonnonmateriaaleja. Siksi napiksi valikoitui kelottunut oksanpätkä. Nappi on ylisuuri ja tuo kaivatun lisäefektin viemättä liikaa huomiota itse päämateriaalilta.

 Minäpä tykkään. Olen hurjan tyytyväinen luomukseeni.

 

Luomisen iloa!

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Melkein perillä

Olet melkein perillä. Unelmasi ovat manifestoitumassa todeksi. Ole kurinalainen ja suuntaa ajatuksesi myönteisyyteen. Positiivinen ajattelu ja unelmaansa uskominen on parasta mitä voit itsellesi tehdä juuri

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Makrameesulka kohosolmuilla

Solmeilu on vienyt mennessään. Vaikka virkkaustakin on toki tapahtunut, hurahtaminen makramee solmeiluun on tainnut väistämättä tapahtua. Tätä kohosolmuilla tehtävää makrameesulkaa puurenkaaseen tehtynä, olen pitkään ihastellut

Lue lisää »