Ruusupallo suodatinpussiruusuista

Idea ruusupalloon tuli nukkekodistani, jonne olen tehnyt pari oikein pikkuruista ruusupalloa. Ruusupallo suodatinpussiruusuista.

Mehän tiedämme, että paperiruusuja voi tehdä monella tapaa. On helppoja ja nopeita tapoja. Monenlaista kikkakolmosta löytyy.

Kaikki paperiruusut eivät suinkaan näytä realistisilta. Toisinaan aikaa vievämpi tekniikka voi osoittautua fiksummaksi valinnaksi.

Olin haaveillut iät ja ajat, että saisin 1:1 kotiini tehdyksi vastaavan kukkapallon, joita olen nukkekodissani ihaillut. Siinä se nyt on.

Arvioin ruusujen menikin alakanttiin. Kuvittelin, että 20 ruusua riittäisi valitsemani styrox-pallon peittämiseksi. No, ei riittänyt.

Piti leikata ja maalata terälehtiä lisää. Ja kun niin joutuu tekemään, haasteeksi muodostuu se, ettei värisävyä välttämättä saa enää samaksi kuin ensimmäisessä maalauserässä.

Onneksi värisilmäni on kohdillaan, suuri heittoja ei tullut.

Tässä pikkuruinen ruusupallo yhdestä monista nukkiksistani. Huomaathan, että nämäkin pikkuriikkiset ruusut on tehty yksittäisistä terälehdistä. Ovat siis paperia, ei mitään fimoa.

Ruusupallo oli mittava projekti. Annas, kun kerron.

Palloon tarvittiin 42 ruusua. Yhteen ruusuun, menee 5 terälehteä eli sehän tekee 210 terälehteä. Lehtiä tarvittiin n. 90.

Eli, jos laskin oikein, se tekee jotain 150 suodatinpussia. ( Anteeksi matikkapääni. ) Terälehdet maalataan sävyltään porrastetusti, jotta ruusuihin saadaan syvyyttä ja ilmeikkyyttä. Osa maalataan vihreiksi, myös niin, että niihin saadaan vihreän erisävyjä.

Maalasin kaikki käsin akvarelliväreillä yksi kerrallaan. Osan useampaan kertaan, jotta haluttu sävy saavutettiin.

Ruusut on rakennettu grillitikun pätkän ympärille, jolloin ne helppoa tökkästä styrox-palloon. En käyttänyt liimaa kiinnittäessäni ruusuja styroxiin. 

Mitä realistisempaa ilmettä hakee, sitä enemmän on nähtävä vaivaa.

Ruusut voi asetella tiiviimminkin, silloin niitä on tehtävä huomattavasti enemmän. Mulla oli tavoitteena täyttää mahdolliset aukkokohdat lopuksi vihreillä lehdillä, jotta palloon saada muutakin väriä kuin vaan vaaleanpunaista.

Samalla idealla voi tehdä ruusupuun. Vinkiksi innokkaimmille.

Nukkekotimaailman kukkakaupasta löytyy tekemiäni ruusupuita, ja ne ovat upeita. Jos kuitenkin mielit valmistaa 1:1 elämääsi ruusupuuta, niin varaa aikaa ja ole pitkäjänteinen. Materiaalia ja aikaa kuluu. Lopputulos kuitenkin palkitsee.

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ornamentti vanhasta kirjasta

Pieni on kaunista ( pikkuinen filigraaniornamentti )

Rullaati rullaati filigraaniornamentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Olet yksi meistä

Et ole yksin. Sinua tuetaan. Elämääsi toivotaan pelkkää hyvää. Olethan valmis vastaanottamaan kaiken sen hyvän elämääsi, jota sinulle nyt tarjotaan? Olet rajattoman rakkauden suojeluksessa ja

Lue lisää »
Luova Valo

Luovuus on kaunista

Sinulla on luovia lahjoja ja taiteellista silmää. Ilmaise itseäsi vapaasti ja avoimesti luovuutesi avulla. Luovuus on kaunista. Tunteiden ilmaiseminen luovuuden avulla on tehokas keino puhdistaa

Lue lisää »