Nyt on tämäkin päivä nähty. Piti hurahtaman saippuan valmistukseen. Saippuaa ihan itse.

Siinä ei pari kiloa saippuamassaa kauaa kalahtanut, kun innostuneena totesin, että tämähän on hauskaa. Olisi pitänyt saman tien hankkia viisi kiloa – tosin, mihin olisin joutunut niiden kaikkien saippuoiden kanssa sitten.

Helpoitenhan saippua syntyy valmiista saippuamassasta ( melt & pour ).  Se on helppoa ja nopeaa, vain sulata ja kaada. Sinun tarvitsee vain lisää tarvittavat ainekset, kuten väri ja tuoksu, ja kenties muita ihollesi sopivia aineksia.

Lipeäsaippua on sitten hiukan pitempi prosessi. Jotta saippuaa voi käyttää, on sen annettava kuukauden päivät tekeytyä, jotta lipeä on ennättänyt niistä haihtua.

Itse en myrkyistä perusta, siksi ei lipeälle.

Nyt on kaivettava muistinystyröiden perukoilta, mitä kaikkea ihanaa näihin laitoinkaan…

Valkoiseen saippuamassaan lisäsin hieman karitevoita, kaoliinisavea, eteerisenä tuoksuöljynä litseaa muutama pisara ja mica -värinä burleski. Väristä tuli mun makuun aivan liian tumma – tummaa lappapuuroa vispaamattomana.

Mulla oli tässä pringles sipsipurkki muottina. Vähän tiukassa oli, tosi kun laittoi pakastimeen vähäksi aikaa, saippuapötkylä solahti puistelun kanssa purkista ulos. 

Kuvassa saippuat on kuvattu heti niiden valmistuttua. Sitten kun antaa saippuan muutaman päivän asettua, niin niihin tulee mattamaisempi pinta.

Tiedätkös, en ole lukeutunut saippuaihmisiin. Olen käyttänyt niitä ihan luokattoman vähän. Olen tarkka siitä, mitä iholleni päästän.

Suihkussa pesen vain hiukset ja muuten pelkkä vesi on ollut parasta mitä tiedän. Hyvä ostos on ollut hankkia aktiivihiilisuodatin suihkuun. Suodatin putsaa vedestä pois haitallisuudet, joita en iholleni kaipaa. Niinpä olen peseytynyt vain vedellä.

Meillä myös juoma- ja ruokaan menevä vesi kulkeutuu aktiivihiilisuodattimen kautta.

Hehkutan asiaa, koska olen sen hyväksi todennut.

Nyt, kun tullut tehtyä itse saippuaa, tiedän tasan tarkkaan, mitä saippuassa on. Voin loihtia itselle mieluisia, ihoa helliviä ja ravitsevia saippuoita. Voin hifistellä, jos niin tahdon.

Puhdas luonnonkosmetiikka, luonnollisuus ja ekologisuus ovat parhautta.

Teemme joka päivä lukemattomia valintoja. Valinnat johtavat seuraukseen, jotka itse kannamme. Valinta ja sen mukana tuleva vastuu on meillä itsellä.

Jokainen voi siis itse vaikuttaa omilla arkipäivän valinnoilla siihen, mille kaikelle annat huomaamattasi ja tietämättömyyden unessasi hyväksyntäsi.

Jo niinkin yksinkertainen asia kuin saippuan valinta voi olla pieni suuri ekoteko.

Kohti hyviä tekoja ja positiivisia seurauksia.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ötökkähotelli

Puiset hamsat

Piparminttutikkarit

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Sano kyllä

Vastaus kysymykseesi on kyllä. Sano kyllä muutokselle, uusille aluille ja unelmille. Sano kyllä, kun eteesi avautuu uusi ovi tai mahdollisuus. Kun tunnemme muutoksen tarvetta, on

Lue lisää »
Luova Valo

Arvojen tärkeydestä

Havahduin meditaatiossa siihen, miksi arvot ovat niin tärkeitä. Mistä lienee päähäni pälkähtänyt,  ilmeisen tärkeää se oli. Huomasin pohtineeni omia arvojani, ja miksi ne ovat tärkeitä

Lue lisää »