Se on niin pienestä kiinni

Se on niin pienestä kiinni. Tiedäthän sen tunteen… Kun olet nettilankakaupasta tilannut kasan uusia lankoja etkä millään jaksaisi odottaa. Malttamattomana odottelet sormet syyhyten, että pääset aloittamaan uutta projektia.

Sitten se tapahtuu… puhelin kilahtaa merkiksi viestin saapumisesta.  Nyt. Nyt. Nyt. Kipität saman tien noutamaan lähetystä innokkaan ja toiveikkaana. Nyt! Vihdoin päästää asiaan.

Innostunut oli kulkuni paketinnoutomatkalla. Raikas tuulahdus virkisti aivoja.

Kotiin päästyäni avasin lähetyksen. Ilahdun kasasta lankoja, kunnes huomaan, että jotain puuttuu. Kaikki paitsi … 250 g edestä lankaa puuttui. Se on paljon se.

Juuri ne elintärkeät värit, joita ilman en pärjää. Puuttuvat sävyt ovat projektini kulmakivet.

Naureskelen huvittuneena päähäni pälkähtäneestä ajatuksesta; ” Voi jestas, miten onnellinen voikaan olla ihminen, jolla on lankoja! ”

Onkohan tämä edes tervettä? Totta kait on. Erittäin tervettä.

Kipitän naputtelemaan asiallisen ja kohteliaan reklamaatiota kauppiaalle. Eihän tuo mikään ihme ole, jos kauppias on määrissä mennyt sekaisin. Sävyjä on enemmän kuin tarpeeksi, vai mitä sanot?

Sheepjeesin catona on minun suosikkilankani. Se on sopivan napakkakierteinen, oikea unelmalanka virkkaajalle. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin löysäkierteinen lanka. Tiedäthän, kun otat langan  koukulle ja mukana tuleekin söheröinen säie. Aaarg.

Kaikki meni hienosti. Kauppias lähetti puuttuvat langat ja vielä niin ripeästi, että olivat minulla jo seuraavana päivänä. Mahtavaa. Nyt päästään itse asiaan.

Vai, päästäänkö?

Joskus se vaan on pienestä kiinni, nimittäin värisävyjen valitseminen projektiin. Siispä mietin ja kelaan mitä sävyjä käyttäisin. Äh, ei tuokaan sitten käy.

Tiedäthän rakas virkkaaja. Se on just tuota, kun pitää saada just täydellinen väriyhdistelmä eikä jotain sinne päin. Jokainenhan tietää, ettei se ” jotain sinne päin ” edes ole vaihtoehto.

Virkkaan koelapun…ja toisen. Olisikohan se tämä? Ai, ei.

Voisikohan se olla näin ja näin. Ja pian huomaan vääntäväni taas yhtä. Ehkä kolmas kerta toden sanoo, on se oikea yhdistelmä.

Samalla tajuan tehneeni asiaa liikaa mielen tasolla. Mielentasolla luominen ei vaan onnistu. Tökkii ja tökkii eikä homma ota sujuakseen. Onneksi tajusin löysätä ja päästää irti.

Nyt on koelappuset virkattu. Mikä on sinun suosikkisi?

Minä olen valintani tehnyt. Arvaatko minkä?                                                                                                            

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Se on niin pienestä kiinni

Se on niin pienestä kiinni. Tiedäthän sen tunteen… Kun olet nettilankakaupasta tilannut kasan uusia lankoja etkä millään jaksaisi odottaa. Malttamattomana odottelet sormet syyhyten, että pääset

Lue lisää »
Luova Valo

On vain yksi rakkaus

On vain yksi rakkaus, rakkaus, joka on meille kaikille yhteinen. Tämä hetki tarjoaa meille tilanteita ja mahdollisuuksia, joissa voimme avata sydäntämme vastaanottamaan ja jakamaan rakkautta

Lue lisää »