Tupsun valmistaminen ja koristeiden kiinnittäminen

Tupsun valmistaminen ja koristeiden kiinnittäminen.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Olemme edenneet neliosaisessa sarjassamme viimeiseen osaan. Himmelimme on viimeistä silausta vaille valmis.

Tässä jaksossa keskitymme valmistamaan tupsun ja kiinnitämme paperihelmet himmeliin.

 

 
 

 

1. Leikkaa ohuesta pahvista 17 x 10 cm kokoinen pala. ( Pienempikin kyllä käy). Taita pahvi kaksin kerroin.

2. Leikkaa saksilla 1 cm:n päähän viillot keskitaitoksesta molempiin päihin. Ota pätkä kalalankaa. Laita lanka kaksinkertaisena yläosaan loviin kiinni. Kieputa kalalankaa pahvin ympärille 120 kierrosta tai niin vähän ja paljon kuin haluat. Haluatko tehdä laihan vai pulleamman tupsun? Kun kierroksia on tarpeeksi, katkaise lanka.

3. Irrota nyt yläosan lovista lanka ja kiristä lanka mahdollisimman tiukalle tupsun yläosaan. Jos et saa lankaa kiristettyä tarpeeksi, on parempi leikata langat auki alaosasta. Irrota tupsu pahvista ja kiristä nyt lanka tupsun yläosaan. Tee pari solmua.

4. Ota pätkä kalalankaa ja kieputa sitä muutama kierros tupsun ympärille 1 – 1,5 cm päästä yläreunasta. Tee solmu tai pari. Katkaise lanka. Solmukohdan päälle voi sipaista hieman liimaa.

5. Siisti tupsun alareuna leikkaamalla saksilla epätasaisuudet pois.

6. Tee tupsun yläosan solmimislankaan toinen solmu 0,5 cm päähän edellisestä solmusta. Katso, että solmu jää piiloon helmen sisään. Leikkaa langanpäät, ja sipaise hieman liimaa solmukohdan päälle.

7. Ota pitkä pätkä lankaa. Langan tulee riittää myös sisäosan paperihelmien kiinnittämiseen. Pujota lanka yksinkertaisena solmujen väliin muodostuneesta lenkistä läpi. Laita lanka parsinneulaan kaksin kertaisena, ja pujota 14 mm:n puuhelmen läpi.

8. Kiinnitä tupsu himmelin alaosaan vieden langat vastakkain ristiin pari kertaa, ja tee solmu.

9. Ota pitkä putkihelmi ja leikkaa sen alaosan kärki teräväksi. Leikkaa myös toisen putkihelmen kärki teräväksi. Katso, että leikkaat kärjet oikeasta päästä. Tarkista, että putkihelmien eli pillien tekstit ovat samaan suuntaan.

10. Pujota pitkä putkihelmi, tynnyrihelmi ja toinen putkihelmi lankaan. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa, että paperihelmet asettuvat nätisti himmelin keskiosaan. Jos näyttää siltä, että putkihelmet ovat pitkiä, pura työ, leikkaa niiden kärjistä hieman pituutta pois.

11. Vie koristeet himmelin sisään ja kiristä lanka. Kiinnitä himmelin yläosaan vieden langat vastakkain ristiin, ja tee solmu tai pari. Jos haluat, voit vielä pujottaa lankaan toisen 14 mm:n puuhelmen himmelin yläosan koristeeksi.

12. Katkaise lanka sopivaan pituuteen ripustuslenkiksi, ja tee päähän solmu.

13. Valmis.

 

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Paperipillien valmistaminen vanhoista kirjan sivuista.
Himmelin valmistaminen paperipilleistä.
Paperihelmien valmistaminen – koristeet himmeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Rakkaus on kaunis

Rakkaus on kaunis. Kerron sinulle nyt tarinan elämää suuremmasta rakkaudesta. Rakkaudesta, jonka sain juuri kokea. Minulle tämä viikko on ollut uskomattoman suurta rakkauden kokemusta. Sydäntäni

Lue lisää »