Valaisin kierrätysmateriaaleista

Onko kierrätysmaterialeista tuunaaminen sinun juttusi?

Entä, onko kalannahka sinulle tuttu materiaali?

Esittelemme sinulle nyt valaisimen, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Ainoastaan sähköosat ovat nykypäivän vaatimusten mukaiset.

Valaisinrunko on peräisin vanhasta kattovalaisimesta. Jalkaosa on koottu vesijohtoputken erilaisista liittimistä, jotka ovat rautaa.

Parkitsimme nahkat mimosalla. Parkitsemisen jälkeen värjäsimme nahkat sipulinkuorilla. Nahkat ovat lohta ja ne on muokattu puolivalmiiksi, jolloin ne läpäisevät vielä valoa.

Teimme varjostimen boheemilla otteella. Jätimme kaikki ompeleet ronskisti näkyviin.

 

Ilme ja tunnelma muuttuvat laitettaessa valot päälle. Kaunis sipulinkuorien värikin tulee paremmin esiin.

 

Kalannahka on mahtava materiaali, joskin valmistusprosessi on pitkä ja aikaa vievä. Kalannahkan pehmittäminen se vasta työlästä onkin. Sormet ja kädet ovat kovilla.

Emme ole vielä onnistuneet löytämään tehokasta työvälinettä, jolla nahkan pehmittämisen voisi tehdä. Lähes kaikkea on kokeiltu ja todettu, että käsin tulee parempi, mutta ne kädet… Helpottava apuväline olisi tarpeen.

Lamppuihin voi onneksi käyttää rasvaparkittuja nahkoja, jotka ovat läpikuultavia ja päästävät valon läpi. Miinuspuoli rasvaparkituissa on nahkan kovuus ja se, että ne tuntuvat ja näyttävät rahisevalta paperilta tai muovilta.

Tähän valaisimeen pehmensimme nahkoja hieman, jolloin nahka tuntuu miellyttävämmältä ja näyttääkin nahkalta.

Innostuitko kalannahkasta? Suomessa järjestetään kalannahkan parkitsemiskursseja. Sinne vain oppimaan lisää, mikäli kiinnostaa.

Kalannahkan parkitseminen on vanhaa, perinteistä käsityötaitoa. Meistä on hienoa, että tätä vanhaa taitoa opetetaan vielä Suomessa.

On tärkeää, etteivät nämä perinteiset taidot unohdu nykyajan kiireisen, digiajan ihmiskunnan keskuudesta. Perinteitä on hyvä olla, ja niistä tulee vaalia, arvostaa ja kunnioittaa osana kulttuuriamme.

Osaavia perinteisten käsityötekniikoiden vaalijoita tarvitaan. Emme saa tuudittautua siihen, että hyväksymme käsityöläisyydessä massatuotannon. Tunnumme arvostavan enemmän tehtaissa tehtyjä tuotteita, jotka voimme ostaa halvalla ja nopeasti.

Annetaan käsityöläisyydelle ja niiden tekijöille se arvo mikä niille kuuluukin. Rakkaudella käsin tehty kantaa valoa ja korkeampaa värähtelyä. Se näkyy ja välittyy tuotteesta.

Suosikaamme suomalaista käsityötä.

Luomisen iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää artikkeleita

Luova Valo

Oivaltava tietoisuus nro 27

Meidän on tärkeää oppia reagoimaan rakkaudella. Vihalla ja pelolla reagoiminen pitää meidät kiinni pelkoenergiassa. Jäämme jumiin totuttuihin kuvioihin. Meidän on uskallettava kääntää kurssia, kohti rakkautta.

Lue lisää »
Hetki luovuudelle

Kannellinen rasia neulasista

Havunneulasista on moneksi. Kekseliäs ja kätevä loihtii neulasistakin käyttöesineitä. Kannellinen rasia neulasista on luontoa parhaimmillaan. Ekologista ja kaunista. Neulasten lisäksi tarvitaan vain lankaa. Tässä harjoitustyössä

Lue lisää »