Valuhommia – betonikynttilät

Aikaa on vierähtänyt siitä, kun viimeksi tuli kynttilävaluja tehtyä.  Mennessään kynttilävalut eivät tuolloin vieneet. Nyt tuumailin, josko virittäisi taitoa uudestaan, hieman erilaisella twistillä.

Valuhommia – askartelubetonia ja kynttilämassaa, niistähän syntyy betonikynttilöitä. Kun varsinaisesta projektista sattui massaa jäämään yli, sain testattua selkeämpää rajausta betonin ja kynttilämassan välillä.

Valu tehtiin virvoitusjuomatölkkiin. Irrotus olikin astetta työläämpi. Koko tölkki oli leikattava auki, jotta valun sai ulos. Muottia kun ei tullut rasvattua.

Tölkki toimi muottina hyvin.

Tosin…

valut erottuivat.

Tuli kaksi osaa, betoniosa ja kynttiläosa.

Jos satut kokeilemaan tämän tapaista, älä säikähdä, jos osat eivät ole kiinnittyneet toisiinsa. Syytä paniikkiin tai epätoivoon vaipumiselle ei ole, tilanteen voi aina korjata.

Puolikkaat saa liimattua betonipastalla toisiinsa. Ja, ellei sitä ole, niin tavallinen seinäpakkeli käy osien liimaamiseen vallan mainiosti.

Kivat tuli.  Betonin rouheus ja valkoinen kynttilämassa… On se vaan niin selkeää ja tyylikästä.

Kohtahan se syksy kolkuttaa ovelle ja illat alkavat pimenemään… kynttilät voi kaivaa esiin ( elleivät jo ole ) tai laittaa valuhommat käyntiin.

PS. Intianminttu on villiintynyt ja näkyy viihtyvän. Miten ihana tuoksu! Pakko hiplata vähän…

Luomisen iloa!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa:

Ruostutetut betonikirjaimet

Saippuaa ihan itse

Lisää artikkeleita

Hetki luovuudelle

Ornamentti vanhasta kirjasta

Ornamentti vanhasta kirjasta. Vanhoista kirjoista voi tehdä vaikka mitä. Aiemmissa postauksissa näytimme sinulle, miten vanhan kirjan sivuista voi valmistaa paperipillejä himmeliä varten. Jatkamme vanhojen kirjojen

Lue lisää »
Luova Valo

Kristallikallojen kutsu

Näitä kavereita kutsun leikillisesti kallokavereiksi. Tunsin kristallikallojen kutsun.  Kun on puhetta kristallikalloista, useimmille nousee muistojen kätköistä esiin kultaisen Atlantiksen kristallikallot ja temppeleiden suuret keskuskristallit. Kyllä

Lue lisää »